920806 Posted July 16, 2016 Report Share Posted July 16, 2016 Witam serdecznie raz jeszcze szanownych forumowiczów zacznę od tej strony. Czyściłem białe polo , małą szczoteczką (nie do zębow) no i nie pamiętam dokładnie wydaję mi się ze w letniej wodzie to robiłem , no i przy krawędziach wyszły delikatne przebarwienia ...obawiam się ,ze to od kleju który został w nich zastosowany .. Mam na to dwa plany ... 1.Czyszczenie ,2.Malowanie..z czego plan nr.1 ma kilka opcji i nie wiem co wybrać .*Omnidaim Saphir *Aves Husard *Vanish Jeśli macie jakieś doświadczenie z tego typu tematem podpowiecie coś ??moze macie jakiś patent z własnego doświadczenia .. Tak pomijając ,moze podpowicie jak najefektywniej wykorzystywać ten środek i w jakich proporcjach go mieszać Jutro podeśle fotki ,pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted July 18, 2016 Report Share Posted July 18, 2016 Daj fotki, bo bez nich będziemy błądzili we mgle Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
920806 Posted July 18, 2016 Author Report Share Posted July 18, 2016 Już daje ☺ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted July 19, 2016 Report Share Posted July 19, 2016 Próbowałbym Omnidaimem w lekkim rozcieńczeniu, a w razie potrzeby bez rozcieńczenia. Przed zastosowaniem oczywiście próba na małym fragmencie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
920806 Posted July 29, 2016 Author Report Share Posted July 29, 2016 Cześć ,piszę po pewnym czasie ,ale dopiero teraz mam czas. Użyłam omnidaim w proporcji 2:1 ,ale wcześniej je jeszcze raz prałem ..Efekt oceniam na 8/10 , główne przebarwienia zniknęły czyli tam gdzie są otwory na sznurówki , przy krawędziach zostało minimalnie ,podeślę zdjęcia 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted July 29, 2016 Report Share Posted July 29, 2016 Może warto powtórzyć ewentualnie przy łączeniach, choć nie wiem czy przypadkiem w tych miejscach tego nie rusza, bo na przykład klej gdzieś pod wpływem temperatury trochę zareagował. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts