920806 Posted June 16, 2016 Report Share Posted June 16, 2016 Dzień dobry Mam troszkę zakłopotanie z zimowymi butami ..Macie jakieś swoje sposoby postępowania z czyszczeniem tego typu butów ??.Ja mam z tym ogromny problem .. bo nie umiem zdiagnozować jaki to jest rodzaj skóry ... Np. w Catelpilerach ,czy tez w Timberlandach lub Nike Mandara ... Mój sposób nr.1 Jak zaczynam czyszczenie od kąpieli w wodzie z mydłem ,w sensie szczotką nie za twardą myję , no i potem one bieleją ..nie wiem czy to normalne ,czy ja to źle robię. Drugi sposób to wlewam na oko koło 30-40 kropli uniwersalnego Cleanera tarrago do letniej wody ,no i ścierką bawełnianą (zwykła pieluchą) ale nie widzę za bardzo efektów i tez wydaje mi się ze buty te bieleją . Po czym kładę na półkę i przy wentylatorze w przeciągu się suszą (nie na słońcu itd.) Na zacieki z soli do tej pory pomaga mi woda z octem Podpowiecie mi coś ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted June 17, 2016 Report Share Posted June 17, 2016 Dedykowany wątek, w którym znajdziesz chyba wszystko na ten temat: http://www.wbutach.pl/topic/1343-%C5%BC%C3%B3%C5%82te-miodowe-piaskowe-nubukowe-trapery-jak-o-nie-dba%C4%87/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts