Jump to content

Cięzkie plamy timberlandy --pomocy

Recommended Posts

Cześć..Mam ogromny problem ..Nie mogę zidentyfikować co to za plamy ,wiem ze w dotyku jest jak "strup" i generalnie nożykiem jedna plamka zeszła ..ale razem z materiałem ..sam nie wiem jaki to materiał ..jakiś dziwny nubuk ? nie wiem ..Drugi pomysł to przemalować tę piętkę na podobny ciemny kolor . Moze Wy mi coś poradzicie 

Model: Damskie Timberlandy 

post-2496-0-56219100-1465929378_thumb.jpg

post-2496-0-03706800-1465929403_thumb.jpg

Może krew? 

Próbowałbym tym w dużym stężeniu (można rozcieńczać regulując moc):

http://multirenowacja.pl/omnidaim-100ml-odplamiacz-do-zamszu-nubuku-i-tkanin-saphir.html

Jeżeli udałoby się rozjaśnić wtedy Suede Renovator pod kolor i po sprawie. Jeżeli zostaną ciemniejsze przebarwienia, wtedy chyba jedynie opcja przyciemnienia skóry. 

Po fotkach wydaje mi się, że tam są różnego rodzaju plamy, łącznie z tłustymi. Jak Omnidaim nie pomaga, to ja próbuję jeszcze mocniejszych odplamiaczy z serii HUSSARD Avel:

http://multirenowacja.pl/product/search?query=hussard

No, ale do jednej pary szkoda inwestować w cały arsenał, chyba że bawisz się w czyszczenie, odplamianie, renowacje częściej :)

Cześć..Mam ogromny problem ..Nie mogę zidentyfikować co to za plamy ,wiem ze w dotyku jest jak "strup" i generalnie nożykiem jedna plamka zeszła ..ale razem z materiałem ..sam nie wiem jaki to materiał ..jakiś dziwny nubuk ? nie wiem ..Drugi pomysł to przemalować tę piętkę na podobny ciemny kolor . Moze Wy mi coś poradzicie 

Model: Damskie Timberlandy 

To jest barwnik i spenetrował skórę. Niestety, nie wierzę w jego usunięcie. Są pewne rozuszczalniki w tym Saphira, które mogą pomóc ale myślę,iż i tak trzeba będzie przemalować piętki i polecam barwnik Saphir w małej pojemności. Można we własnym zakresie to zrobic.

Pozdrawiam

• 3 weeks later...

Troszkę za ryzykowałem ...ale i tak gorzej  być nie mogło :) . Użyłem acetonu , ale na waciku do uszu i drażniłem to delikatnie ,aż się udało (mam na myśli Timberlany), jeśli chodzi o te drugie , to barwnikiem poleciałem Je :)

Moderatorowi dziękuje za podpowiedź co do odplamiacza firmy AVEL , przyznam szczerze , ze śmierdzi jak diabli :/ i wydaje mi się ze można by tego użyć jako środka do budowy bomby biologicznej ale fajnie działa..Udało mi się nim nawet farbę ściągnąć z podeszwy od butów typu "new balance"