modina Posted April 18, 2016 Report Share Posted April 18, 2016 Nowych, wykonanych ze skóry zapiętków w przetartych piętach do tej pory nie prezentowałem, bo jest to tak rutynowa praca, i to nawet, gdy są to zapiętki tzw. nakładane, że zwykle nie ma się czym chwalić. Tu jednak jest jeden drobny, dość rzadko spotykany szczegół, że postanowiłem zaprezentować tę naprawę. Ten szczegół, to pętle za piętami, które należało przyszyć na zapiętkach, ale nie na wylot, tj. w środku nie ma żadnego szwa od przyszycia pętli. No to kilka szczegółowych fotek po naprawie – od środka, po bokach, i rzut z tyłu. Fotek dziurawych zapiętków przed naprawą nie robiłem, ale takie to każdy widział. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubalysy Posted January 9, 2017 Report Share Posted January 9, 2017 Mistrzostwo świata. Czy jest jakiś szewc w okolicach Poznania który zrobiłby podobną robotę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubalysy Posted January 12, 2017 Report Share Posted January 12, 2017 Nowych, wykonanych ze skóry zapiętków w przetartych piętach do tej pory nie prezentowałem, bo jest to tak rutynowa praca, i to nawet, gdy są to zapiętki tzw. nakładane, że zwykle nie ma się czym chwalić. Tu jednak jest jeden drobny, dość rzadko spotykany szczegół, że postanowiłem zaprezentować tę naprawę. Ten szczegół, to pętle za piętami, które należało przyszyć na zapiętkach, ale nie na wylot, tj. w środku nie ma żadnego szwa od przyszycia pętli. No to kilka szczegółowych fotek po naprawie – od środka, po bokach, i rzut z tyłu. Fotek dziurawych zapiętków przed naprawą nie robiłem, ale takie to każdy widział. Czy wykonuje Pan takie naprawy wysyłkowo? Jestem z pod Poznania i nie mogę tutaj znaleźć nikogo kto by to tak wykonał. Marudzą, że to za dużo roboty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
modina Posted January 12, 2017 Author Report Share Posted January 12, 2017 Czy wykonuje Pan takie naprawy wysyłkowo? Niestety, nie chodzę na pocztę, więc nie odsyłam paczek. Ktoś musiałby te buty odebrać. Marudzą, że to za dużo roboty. Nie rozumiem takiego podejścia. Dużo roboty, to dużo pieniędzy. Sam mam kilka stawek na zapiętki w zależności od stopnia skomplikowania - nie piszę "stopnia trudności", bo trudnego tam nie ma nic - są tylko mniej lub bardziej pracochłonne. Prędzej uwierzę, że ktoś nie za bardzo potrafi i zasłania się tym, że mu się nie chce, nie opłaca, itp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosa Posted January 13, 2017 Report Share Posted January 13, 2017 Nowych, wykonanych ze skóry zapiętków w przetartych piętach do tej pory nie prezentowałem, bo jest to tak rutynowa praca, i to nawet, gdy są to zapiętki tzw. nakładane, że zwykle nie ma się czym chwalić. Tu jednak jest jeden drobny, dość rzadko spotykany szczegół, że postanowiłem zaprezentować tę naprawę. Ten szczegół, to pętle za piętami, które należało przyszyć na zapiętkach, ale nie na wylot, tj. w środku nie ma żadnego szwa od przyszycia pętli. No to kilka szczegółowych fotek po naprawie – od środka, po bokach, i rzut z tyłu. Fotek dziurawych zapiętków przed naprawą nie robiłem, ale takie to każdy widział. Mistrz, Mistrz 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SCHUSTER LESZNO Posted January 20, 2017 Report Share Posted January 20, 2017 Sprytne wykonanie naprawde duży szacun nie wpadłbym że tak można jak rozumiem można kopiować czy usługa zastrzeżona . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
modina Posted January 20, 2017 Author Report Share Posted January 20, 2017 (edited) Dziękuję kolegom po fachu. Jasne, że można kopiować, niczego zastrzeżonego tam nie ma Edited January 20, 2017 by modina Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts