MOD Posted May 3, 2016 Report Share Posted May 3, 2016 Cudo! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepo Posted May 12, 2016 Author Report Share Posted May 12, 2016 (edited) Cześć i czołem! Tym razem powstał pierwszy portfel z kieszonką na bilon, chętnie poznam wasze opinie Od siebie jedynie powiem, że szew na zewnętrznej stronie wyszedł okropnie porównując z ostatnimi pracami. Może po prostu dekoncentracja czy denerwowanie sąsiadów młotkiem po 22 miało na to jakiś wpływ ^^ Edited May 12, 2016 by pepo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepo Posted May 18, 2016 Author Report Share Posted May 18, 2016 (edited) Jak zaczynałem swoje dłubanie (już 5 miesięcy, jak to leci...) to kupiłem w juchciku podstawowe narzędzia i kawałek skóry o wymiarze kartki A4. Jak nietrudno się domyśleć szybko się surowiec skończył, wtedy odkupiłem od kolegi marianova dwa błamy skóry, jeden ok. 1.8mm i drugi ok. 1mm grubości. Ten 1mm okazał się skórą międloną i do teraz leżał praktycznie nieużyty, w końcu postanowiłem spróbować zrobić z niego coś w stylu tote bag / messenger bag. Bez większego rysowania szablonów itp. Po prostu odciąłem kawałek i zacząłem robić posiłkując się filmikiem Ian Atkinsona. Z końcowego efektu jestem nawet zadowolony, mogłaby być trochę szersza. Przede wszystkim nie jest to skóra, która nadaję się na takie rzeczy, ale też nie jest ta torebka przeznaczona na sprzedaż czy coś takiego Pewnie powędruję do mamy z bukietem kwiatów ze względu na zbliżającą się okazję i będzie służyć jako torba na mniejsze zakupy Dodałem jeszcze pasek z karabińczykiem do przyczepienia kluczy Edited May 18, 2016 by pepo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepo Posted May 28, 2016 Author Report Share Posted May 28, 2016 Popełniłem taki oto cardholder: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted May 28, 2016 Report Share Posted May 28, 2016 Fajny projekt. Kiedyś znajomy zrobił dla mnie cardholer, ale nie przemyślał kwestii wyciągania kart. Był tak ciasny, że karty siedziały bardzo mocno, a wycięcie na wyciągnięcie było zaledwie kilkumilimetrowe - wypadało chodzić z kombinerkami ))) Tutaj nie będzie tego problemu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
baba Posted June 6, 2016 Report Share Posted June 6, 2016 No kurcze, wiesz co,aż się cofnęłam do pierwszego postu sprawdzić co pisałeś o początku szycia. I są tylko dwie opcje - albo ściemniasz i nie napisałeś że zacząłeś szyć w styczniu... 2006 r. albo masz talent gigantyczny!. Jestem pod wrażeniem naprawdę! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepo Posted June 6, 2016 Author Report Share Posted June 6, 2016 (edited) Fajny projekt. Kiedyś znajomy zrobił dla mnie cardholer, ale nie przemyślał kwestii wyciągania kart. Był tak ciasny, że karty siedziały bardzo mocno, a wycięcie na wyciągnięcie było zaledwie kilkumilimetrowe - wypadało chodzić z kombinerkami ))) Tutaj nie będzie tego problemu Powstał w sumie z nudów, podpatrzyłem takie rozwiązanie na instagramie i zrobiłem w parę chwil Spodobał mi się i sam go teraz używam, mieszczą się w nim cztery karty, po dwie w jednym slocie. Na początku ledwo dało się ruszyć, ale już po jednym/dwóch dniach skóra zmiękła i komfortowo się to wyciąga. Cztery karty i miejsce na banknoty to właściwie wszystko czego potrzebuje podczas normalnego dnia. Cieszę się, że Ci się podoba No kurcze, wiesz co,aż się cofnęłam do pierwszego postu sprawdzić co pisałeś o początku szycia. I są tylko dwie opcje - albo ściemniasz i nie napisałeś że zacząłeś szyć w styczniu... 2006 r. albo masz talent gigantyczny!. Jestem pod wrażeniem naprawdę! Przesadzasz Rzeczy, które robię są naprawdę proste do zrobienia, a i tak jest w nich sporo rzeczy do poprawy, aby całość była bardziej estetyczna przy głębszych oględzinach Edited June 6, 2016 by pepo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepo Posted June 8, 2016 Author Report Share Posted June 8, 2016 Kolejna realizacja bifolda z bilonówką, tym razem trochę inaczej 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepo Posted March 2, 2017 Author Report Share Posted March 2, 2017 Dawno nic nie wrzucałem, więc może nadszedł czas Coś dla mojej brzytwy: Plus kilka pokrowców dla grupowego zamówienia dla użytkowników Brzytwa.org: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepo Posted March 2, 2017 Author Report Share Posted March 2, 2017 Wrzucam dalej, bo się w jednym poście wszystko nie mieści :/ cardholdery: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepo Posted March 2, 2017 Author Report Share Posted March 2, 2017 Plus pochwalę się nowymi nożami od kolegi @adniem21: Do tego taka bilonóweczka: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepo Posted March 2, 2017 Author Report Share Posted March 2, 2017 Zrobiłem też kilka portfeli w tym stylu: Oraz taki pasek do zegarka z Bridle leather od Sedgwicka: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick555 Posted March 3, 2017 Report Share Posted March 3, 2017 Wszystko barwisz Oil dye'm? Ten jasnoniebieski pokrowczyk też? I świetna ta" kanarkowa" krawędziówka, co to? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepo Posted March 3, 2017 Author Report Share Posted March 3, 2017 @nick555, Oil dye albo zwykłe od Fiebingsa. Ten jasny niebieski jest farbowany tą sama farbą w taki sposób, że jak farbowałem ten ciemniejszy, to jak szmatka już była prawie bez farby, to przecierałem nią ten jasny Stąd taki efekt. Farby do krawędzi to wszystko Orly. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepo Posted March 5, 2017 Author Report Share Posted March 5, 2017 Kolejny pasek do zegarka, włoska roślinnie garbowana, międlona skóra w czarnym kolorze, podszewka z międlonego cielaka polskiego, nici combi 0.4 białe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepo Posted March 20, 2017 Author Report Share Posted March 20, 2017 Doszły do mnie jakiś czas temu pricking irons od Wuta Leather, zrobiłem dla nich pokrowiec. Roślinnie garbowany jucht, farbowany Angelusem oxblood. Nić combi 0.4mm. 9 SPI. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepo Posted April 2, 2017 Author Report Share Posted April 2, 2017 Tym razem pasek do Breitlinga wykonany z Kudu wielkiego, podszewka ze skóry bydlęcej. Rozmiar paska to 24/20mm. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
baba Posted July 5, 2017 Report Share Posted July 5, 2017 No, Pepo, chwilę tu nie zaglądałam ale widzę, że naprawdę wykonanie pełna profeska! Masz talent! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts