Alexandra Posted March 7, 2016 Report Share Posted March 7, 2016 Witam wszystkich serdecznie! Na kursie we Włoszech przedstawiono mi taki oto materiał. Robiliśmy na nim pierwszy testowy wzór cholewki, by dalej po sprawdzeniu móc kroić i odszywać wzór na skórze. Mówiono mi, że ten materiał uzyskiwany jest z odpadków, resztek skórzanych. W dotyku był jak filc, a pachniał jakby skórą. Czy ktoś ma pojęcie co to za materiał, jak się nazywa, gdzie można go kupić? Lub jakie są propozycje metariałów cholewkowych pod prototypy? Co by skór nie marnować podczas uczenia się Będę wdzięczna za pomoc! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted March 8, 2016 Report Share Posted March 8, 2016 Czy nie jest to przypadkiem po prostu dwoina? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bananetti Posted March 8, 2016 Report Share Posted March 8, 2016 Fajna ciekawostka. Podejrzewam, że raczej jest to patent włoski i zostają włoscy hurtownicy. Ja czasem jak mam wątpliwości używam dermy podklejonej płótnem międzypodszewkowym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts