tosa Posted February 9, 2016 Report Share Posted February 9, 2016 Nic tu nie pisze tylko zaglądam od czasu do czasu ale zwyczajnie brak czasu. Wiele prac ze skórą wykonuję. Pewna Pani przyniosła mi 5 par butów do renowacji plus płaszcz, kurtkę, torbę i z tego wszystkiego chciałem pokazać dwie pary butów. Czerwone miałem malować farbami krytymi niemieckiej firmy jednak zdecydowałem się na barwniki transparentne Saphir. Po wyczyszczeniu - tu mam nowe angielskie środki produkowane z informacji jakie mam dla autodetalingu lecz wyśmienicie czyszczące również buty, czyli po czyszczeniu użyłem rozpuszczalników bez szlifów ze względu na malowanie patynami ( miejsca szlifów mogą ściemnieć różniąc się zbyt od reszty ). Potem już patyny, lakiery i konserwacja. Płótno było tylko czyszczone i malowane plus utrwalacz do tkanin i środki konserwujące do tkanin. Oto efekt Kolejne kozaki -czyszczenie -rozpuszczalniki -patyny włoskie -apretura -lakier -utrwalacz -konserwacja 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
difer Posted February 9, 2016 Report Share Posted February 9, 2016 No i gitarka!, a co na to klientka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosa Posted February 12, 2016 Author Report Share Posted February 12, 2016 ' Dziś odebrała pięć par butów i przyniosła jeszcze dwie. Jedną tu pokażę. Choć ja nadal głównie tapicerki samochodowe robię - tzn. renowację bez wymiany skóry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts