marcheloka Posted February 1, 2016 Report Share Posted February 1, 2016 Cześć! Czym można skutecznie odkazić buty? Chodzi o wyleczoną grzybicę stóp - żeby nie było nawrotów choroby obuwie można wyrzucić i kupić nowe (wolałbym uniknąć, bo mam kilka par który musiałyby pójść na śmietnik, a szkoda) albo mógłbym skutecznie odkazić - tylko jak?1. Czy alkohol etylowy (mam do dyspozycji duże ilości z pracy) nie uszkodzi obuwia - skóry, kleju? Bo bakterie raczej skutecznie wybije.2. Czy mrożenie butów kilka dni w zamrażarce przyniesie skutek? Słyszałem o takim sposobie ale nie wiem co o tym myśleć.3. Czy te sklepowe spreje odkażające pachnące cokolwiek dają? Akurat im ufam najmniej, wydają mi się picem na wodęPozdrawiam i mam nadzieję, że mimo tego, że jestem tu nowy (a forum bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło profesjonalizmem i kulturą członków) uda się znaleźć jakieś sensowne rozwiązanie problemu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted February 2, 2016 Report Share Posted February 2, 2016 Jest już kilka wątków na ten temat, np. http://www.wbutach.pl/topic/1149-urzadzenia-dezynfekujace-i-zabijajace-bakterie/ Sam chyba skłaniałbym się do wizyty u Szewca, który dysponuje taką maszynką, którą ewentualnie na miejscu wesprzeć może chemią, nowymi wkładkami, wiedzą ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts