rurov Posted January 28, 2016 Report Share Posted January 28, 2016 Witam, dostałem uszkodzone buty Crockett & Jones. Poprzedni własciciel swierdził, że nie będzie ich ponownie zelował i naprawiał przedarcia, nadają sie do wyrzucenia. Prosze o radę jak uratować te buty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
modina Posted January 28, 2016 Report Share Posted January 28, 2016 Zalamować krawędź piętki cienką skórą z cienkim płótnem lub taśmą na górnej krawędzi piętki. Lamówkę zakończyć na krawędziach piętki lub na jej ozdobnym szyciu, a szerokość dopasować do ozdobnego obszycia na obłożynach - zakładam, że powinno to zakryć rozdarcia. Oczywiście zrobić to w obu butach. No i wzuwać buty wyłącznie po łyżce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rurov Posted January 29, 2016 Author Report Share Posted January 29, 2016 Dziękuję za radę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rurov Posted April 8, 2018 Author Report Share Posted April 8, 2018 (edited) Zapiętki zrobione dawno temu, zapomniałem wrzucić na stronę jak zrobię, nie jestem szewcem to moje hobby, oprócz tego zrobiłem fleki i zelówki. Na nogach tego nie widać, a buty prezentują się wspaniałe, jak na ponad dwudziestoletnie buty. Edited April 8, 2018 by rurov 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts