Fizaraz Posted January 26, 2016 Report Share Posted January 26, 2016 Witam. Zakupilem sobie biale buty Nike Air Force 1 (wysokie), przez co przy noszeniu maja ciagly kontakt ze spodniami. Niestety wszystkie spodnie jakie mam to sa spodnie jeansowe, i niestety wszystkie farbuja moje biale buty :/ Niektore bardziej, niektore prawie w ogole, lecz jednak farba przechodzi przez co biale buty zamieniaja sie w niebieskie. Chcialbym zapytac was forumowiczow, czy macie po pierwsze jakies sprawdzone sposoby aby spodnie nie farbowaly butow, cos zeby temu zapobiec. A po drugie, jak mozna wyczyscic ten atrament z jeansow ktory juz mam na butach. Z gory dziekuje za pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted January 27, 2016 Report Share Posted January 27, 2016 Nie wiem jak zniwelować efekt farbowania w spodniach, może po prostu podwijać ... jeżeli chodzi o plamy po jeansach, to nie zawsze są one łatwe do usunięcia. Jeżeli cleaner do skór nie pomaga, to pozostaje użyć dobrego kremu z białym pigmentem i podjąć próbę regeneracji koloru. Próbowałbym tym Super White Tarrago lub Shoe Cream Tarrago. Myślę, że powinno być lepiej. Jeżeli jednak odbarwienia są na tyle mocne, że pasty, kremy nie pomagają, to ewentualnie malowanie ... ale tu już warto mieć trochę doświadczenia i wprawy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
modina Posted January 27, 2016 Report Share Posted January 27, 2016 czy macie po pierwsze jakies sprawdzone sposoby aby spodnie nie farbowaly butow, cos zeby temu zapobiec. Sprawdzonych sposobów to nie mam, bo nie noszę białych butów. Ale kombinowałbym tak, by pokryć wywinięty do wewnątrz mankiet dżinsów i dolną krawędź spodni czymś, co odcięłoby wybarwianie indygo. Zacząłbym od dokładnego wypryskania tych miejsc jakimś kolor-stopem, a gdy to nie pomoże, skończyłbym na jakimś mocniejszym lakierze do skór. Nie powinno to nadmiernie usztywnić mankietu. Ale to tylko taka moja niesprawdzona teoria. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest kokoszka Posted April 25, 2016 Report Share Posted April 25, 2016 następnym razem zanim kupisz białe buty poczytaj sobie to http://moda.z-plusem.pl/moda-meska/koszula-spodnie-krawat-jak-dobrac-dodatki/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts