modina Posted November 29, 2015 Report Share Posted November 29, 2015 No to dziś coś całkiem dla mnie nowego. Do niedawna broniłem się i wykręcałem od tego typu usług. Jednak postanowiłem spróbować i oto pierwsza renowacja portfelika Gucciego. Problemem były wytarcia i zabrudzenia na krawędziach. Mycie portfela mydłem Avela, przygotowanie powierzchni alkoholem, malowanie Teinture Francaise Saphira (by nie zgubić pięknego ziarna i faktury skóry), finish i oto efekt. Specjalne podziękowania dla Tosy, który poprowadził mnie niemal za rękę. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted November 29, 2015 Report Share Posted November 29, 2015 Tradycyjnie już - świetna robota! Nie ma co uciekać od takich zleceń, bo zapotrzebowanie jest i dla każdego Zakładu Szewskiego może to być całkiem przyjemny pakiet dodatkowej i wcale nie najtrudniejszej pracy. Znam zakłady, w których zatrudnione są osoby, które zajmują się tylko tego typu renowacjami. Bynajmniej nie dlatego, że nic innego nie potrafią, ale dlatego, że jest ich tak wiele. Zapotrzebowanie widocznie jest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
modina Posted November 29, 2015 Author Report Share Posted November 29, 2015 Dzięki. Gdzieś tam daleko w kolejce czekają buty, które też zamierzam potraktować tą farbą, więc za dwa-trzy tygodnie może będą nowe fotki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosa Posted December 1, 2015 Report Share Posted December 1, 2015 No to dziś coś całkiem dla mnie nowego. Do niedawna broniłem się i wykręcałem od tego typu usług. Jednak postanowiłem spróbować i oto pierwsza renowacja portfelika Gucciego. Problemem były wytarcia i zabrudzenia na krawędziach. Mycie portfela mydłem Avela, przygotowanie powierzchni alkoholem, malowanie Teinture Francaise Saphira (by nie zgubić pięknego ziarna i faktury skóry), finish i oto efekt. Specjalne podziękowania dla Tosy, który poprowadził mnie niemal za rękę. No rewelacja !! Bardzo dobrze. Zamiast prowadzić za rączkę to ja w biegu i ogromie pracy gdzieś coś tylko stuknąłem w klawiaturkę telefonu a mistrz sam wszystko zrobił. Dzięki za podziękowania . Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts