zazul Posted November 13, 2015 Report Share Posted November 13, 2015 Witam wszystkich na forum, Jestem nowym użytkownikiem i dzięki czytaniu forum czyli Wam udao mi sie naprawic moje skórzane buty, wygladaj lepiej niż jak były nowe:) dzięki Jednak problem ma z torebką - jasny beż , skóra licowa. Jest bardzo brudna i do tego ma dwie plamy z wosku ze świeczki i z długopisu. Umyłałam ja mydlem czarny rumak 2x i Renomatem ale szału nie ma. Szczeolnie te plamy z wosku są widoczne ( przednia klapa) i w niektórych miejscach jest dalej brudna, długopid tez widać. Pomózcie proszę, czym mozna by ją doczyścic? dzięki Zaz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosa Posted November 13, 2015 Report Share Posted November 13, 2015 Witam wszystkich na forum, Jestem nowym użytkownikiem i dzięki czytaniu forum czyli Wam udao mi sie naprawic moje skórzane buty, wygladaj lepiej niż jak były nowe:) dzięki Jednak problem ma z torebką - jasny beż , skóra licowa. Jest bardzo brudna i do tego ma dwie plamy z wosku ze świeczki i z długopisu. Umyłałam ja mydlem czarny rumak 2x i Renomatem ale szału nie ma. Szczeolnie te plamy z wosku są widoczne ( przednia klapa) i w niektórych miejscach jest dalej brudna, długopid tez widać. Pomózcie proszę, czym mozna by ją doczyścic? dzięki Zaz Załącz zdjęcie torebki. To nie jest prosty zabieg. Trzeba wpierw określić rodzaj skóry i czy nie jest półotwarta.Pewnie jest. Czyli barwnik w środku. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zazul Posted November 14, 2015 Author Report Share Posted November 14, 2015 (edited) Tosa dzięki z zainteresowanie wklejam foty Edited November 14, 2015 by zazul Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted November 14, 2015 Report Share Posted November 14, 2015 Sprawa dość skomplikowana. Jak na jedną małą torebkę, to musiało się tam dziać Oczywiście wszystko kwestia konkretnego przypadku i samej skóry, ale kilka wskazówek można podrzucić: W sytuacjach beznadziejnych często sprawdzają się odplamiacze z serii AVEL HUSSARD:http://multirenowacja.pl/product/search?query=hussard Przykład zastosowania Hussard Spray 200mlhttp://www.shoecare.ro/index.php?main_page=page&id=33 - wstrząsnąć pojemnikiem - aplikować z odległości ok. 25cm - pozostawić do wyschnięcia, aż pojawi się biały nalot (na tekstyliach ok. 30 minut, na skórach ok. 2h). - usunąć nalot szczotkując lub za pomocą szmatki *Jeżeli to konieczne, powtórzyć proces Długopis na skórze, to wbrew pozorom jeden z najtrudniejszych do wyeliminowania problemów. Zwłaszcza na skórach anilinowych i semianilinowych, gdzie tusz wgryzł się głęboko w strukturę skóry Tu najlepszym sposobem są odplamiacze dedykowane do usuwania tego typu plam, przy czym w zależności od skóry i utrwalenia plamy gwarancji na sukces po prostu nie ma. To kwestia podjęcia próby, korzystając z bardzo mocnego środka. AVEL Hussard Detaucher dość często zdaje egzamin:http://llaveru.webcindario.com/wordpress/?p=609 Najprawdopodobniej po tak gruntownym czyszczeniu i odplamianiu skóra będzie wymagała repigmentacji i odżywienia. To też można zrobić mniej lub bardziej kompleksowo. Zastosowanie mogą znaleźć:http://multirenowacja.pl/tinture-francaise-50ml-farba-do-skor-na-bazie-alkoholu-saphir-teinture.htmlhttp://multirenowacja.pl/balsam-mocno-koloryzujacy-juvacuir-75ml-saphir.htmlhttp://multirenowacja.pl/canadian-75ml-krem-regenerujacy-koloryzujacy-do-skor-saphir.html ... To tylko taki ogólny zarys, bo optymalne rozwiązanie dobiera się najlepiej trzymając w ręku obiekt i mając do dyspozycji paletę produktów. Wtedy dokonując kolejnych prób na małym skrawku można dobrać optymalne rozwiązanie i kolor pigmentu. Większości tych środków nie da się też zużyć do jednej torebki, także sporo jeszcze zostanie na inne realizacje Przez wzgląd na to właśnie, trzeba się zastanowić, czy chcemy się bawić (Uwaga! Wciąga, grozi zajętymi weekendami i kolejnymi zleceniami od członków rodziny!), czy może lepiej podesłać ulubioną torebkę do fachowca, który zrobi to za nas. Na tym forum znajdziesz takich Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zazul Posted November 15, 2015 Author Report Share Posted November 15, 2015 Dzięki MOD Zrobię jak napisałeś. "Przez wzgląd na to właśnie, trzeba się zastanowić, czy chcemy się bawić (Uwaga! Wciąga, grozi zajętymi weekendami i kolejnymi zleceniami od członków rodziny!), czy może lepiej podesłać ulubioną torebkę do fachowca, który zrobi to za nas. Na tym forum znajdziesz takich" Wiem, że wciaga- wyszło z butami to zapaliłam sie do torebki:) W wakacje odnowiłam sobie meble żeliwne ogordowe i dałam rade wiec teraz może też się uda Jeszcze raz dzieki! pozdrawiam zaz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted November 16, 2015 Report Share Posted November 16, 2015 Trzymamy kciuki! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRONCONI Posted November 16, 2015 Report Share Posted November 16, 2015 Trzymamy kciuki! Cześć . W nawiązaniu do tematu; Ostatnio poddaliśmy renowacji torbę skórzaną zakupioną przez klientkę w sklepie z antykami. Nie wiedzieliśmy nawet ile ma lat, gdyż sam użytkownik nie był w stanie oszacować. Wykorzystaliśmy środki SAPHIR - RENOVATING CREAM ORAZ VERNIS RIFE. Chodziło o wyraźne odświeżenie wyrobu oraz nadanie "nowego życia" bez ingerencji w głębsze struktury otarć lub skaleczeń. Klientka zadowolona odebrała wyrób. Wyszło jak poniżej, jednakże pytam czy możemy jeszcze coś poprawić? Może jakieś uwagi lub podpowiedzi. Pozdrawiam serdecznie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted November 16, 2015 Report Share Posted November 16, 2015 Mi się podoba! Naturalne skóry pięknie się starzeją i nie lubię realizacji, w których ze starego robi się zupełnie nowy produkt. Dla mnie dobra usługa to taka, która pozostawia skórę w dobrej kondycji nie ingerując zbyt mocno w jej naturalną patynę. Poza Renovating Cream, polecam pobawić się trochę produktem Juvacuir Saphir - świetnie się sprawdza tam, gdzie do odświeżenia jest kolor, bez głębszych uszkodzeń i ubytków. Moim zdaniem lepszy na większe powierzchnie. Renovating z kolei lepiej zdaje egzamin przy miejscowych, a głębszych uszkodzeniach. No i okucia - w takich przypadkach są często w opłakanym stanie i warto o nie również zadbać. Klient zadowolony! To podstawa! GRATULACJE! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRONCONI Posted November 16, 2015 Report Share Posted November 16, 2015 Mi się podoba! Naturalne skóry pięknie się starzeją i nie lubię realizacji, w których ze starego robi się zupełnie nowy produkt. Dla mnie dobra usługa to taka, która pozostawia skórę w dobrej kondycji nie ingerując zbyt mocno w jej naturalną patynę. Poza Renovating Cream, polecam pobawić się trochę produktem Juvacuir Saphir - świetnie się sprawdza tam, gdzie do odświeżenia jest kolor, bez głębszych uszkodzeń i ubytków. Moim zdaniem lepszy na większe powierzchnie. Renovating z kolei lepiej zdaje egzamin przy miejscowych, a głębszych uszkodzeniach. No i okucia - w takich przypadkach są często w opłakanym stanie i warto o nie również zadbać. Klient zadowolony! To podstawa! GRATULACJE! Dzięki . człowiek uczy się całe życie. Wykorzystywałem już wskazany przez Ciebie środek. Rzeczywiście się sprawdził. Pozdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts