Jump to content

Renowacja butów (trójmiasto) - czy znajdę kogoś kto podejmie się naprawy? - FINAŁ

Recommended Posts

Buty zniszczone od złej jakości past nakładanych warstwa po warstwie

20151006_133027.jpg

Czyszczenie,rozpuszczalniki,szlifowanie.

20151006_145021.jpg

Binder - 10 warstw substancji wzmacniających włókna w skórze i powierzchnię. Po 24 godzinach szlifujemy.

Następnie gruntujemy.

20151006_160233.jpg

Malujemy

20151007_154540.jpg

Lakierujemy

20151007_160731.jpg

Konserwujemy

20151010_144353.jpg20151010_144416.jpg

• Like 1

To prawda z tym przeflancowaniem.

Ale dali mi tu taki dział motoryzacyjny.

I tak naprawdę najwięcej robię aut i głównie auta.

Mebli nie chce ze względu na szkodliwość pracy. Choć obecnie robię renowację klera i  to czwarty komplet pod rząd.

O samochodach tu nie piszę ponieważ robię je na zupełnie innych środkach niż ma multirenowacja.

Współpracuję z firmami gdzie np. jak się coś dzieje to albo nasi polscy technolodzy albo niemieccy czy inny na podstawie zdjęć i rozmów zawsze nakreślają różne drogi pracy i możliwe przyczyny błędu.

W poniedziałek miałem długą rozmową z właścicielem takiej firmy o naprężeniach powierzchniowych jakie powstają i  w nowo nakładanych warstwach farby na kierownicę. Oraz o oddziaływaniu tych naprężeń na nakadane warstwy lakierów zamykających, wpływie środków sieciujących jakie używam, mikronierównościciach powierzchni.

Czyli jak widać to czym sie zajmuję musi mieć bardzo mocne podwaliny merytoryczne i wymaga współpracy z ludźmi z olbrzymią wiedzą i doświadczeniem.

Taka renowacja skóry np. niby prostej kierownicy to wiele różnych operacji przeprowadzanych w odstępach czasowych i kolejności.

Co dopiero całe fotele samochodowe,które robię na bieżąco.

Czyli pisząc o mojej pracy musiałbym "reklamować" inne firmy.

Życia już mocno brakuje, czasu ciągle ale tyle osób mnie namawia,służy poradą, że pewnie ruszę z oddzielnym blogiem.

Tylko kiedy go pisać?????

Samych maili od firm i klientów każdego dnia jest ileś.

Edited by tosa