tosa Posted October 10, 2015 Report Share Posted October 10, 2015 Buty zniszczone od złej jakości past nakładanych warstwa po warstwie Czyszczenie,rozpuszczalniki,szlifowanie. Binder - 10 warstw substancji wzmacniających włókna w skórze i powierzchnię. Po 24 godzinach szlifujemy. Następnie gruntujemy. Malujemy Lakierujemy Konserwujemy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
modina Posted October 13, 2015 Report Share Posted October 13, 2015 No proszę jak pięknie. Człowiek uczy się przez całe życie. Pomyśleć, że do niedawna to wystarczyłoby wyczyścić, czernidło i pasta. Swoją drogą, to przeflancowałbym temat do obuwia, bo w motoryzacji i meblach zginie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosa Posted October 14, 2015 Author Report Share Posted October 14, 2015 (edited) To prawda z tym przeflancowaniem. Ale dali mi tu taki dział motoryzacyjny. I tak naprawdę najwięcej robię aut i głównie auta. Mebli nie chce ze względu na szkodliwość pracy. Choć obecnie robię renowację klera i to czwarty komplet pod rząd. O samochodach tu nie piszę ponieważ robię je na zupełnie innych środkach niż ma multirenowacja. Współpracuję z firmami gdzie np. jak się coś dzieje to albo nasi polscy technolodzy albo niemieccy czy inny na podstawie zdjęć i rozmów zawsze nakreślają różne drogi pracy i możliwe przyczyny błędu. W poniedziałek miałem długą rozmową z właścicielem takiej firmy o naprężeniach powierzchniowych jakie powstają i w nowo nakładanych warstwach farby na kierownicę. Oraz o oddziaływaniu tych naprężeń na nakadane warstwy lakierów zamykających, wpływie środków sieciujących jakie używam, mikronierównościciach powierzchni. Czyli jak widać to czym sie zajmuję musi mieć bardzo mocne podwaliny merytoryczne i wymaga współpracy z ludźmi z olbrzymią wiedzą i doświadczeniem. Taka renowacja skóry np. niby prostej kierownicy to wiele różnych operacji przeprowadzanych w odstępach czasowych i kolejności. Co dopiero całe fotele samochodowe,które robię na bieżąco. Czyli pisząc o mojej pracy musiałbym "reklamować" inne firmy. Życia już mocno brakuje, czasu ciągle ale tyle osób mnie namawia,służy poradą, że pewnie ruszę z oddzielnym blogiem. Tylko kiedy go pisać????? Samych maili od firm i klientów każdego dnia jest ileś. Edited October 14, 2015 by tosa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts