tosa Posted October 10, 2015 Report Share Posted October 10, 2015 (edited) Uwaga. W przypadku farbowania butów - brudzenia pończoch, skarpetek tudzież innej odzieży :-) na stopach jak miałem nadzieję powszechnie powinno być wiadomo stosujemy odpowiednie COLORSTOPY!! zabezpieczające przed brudzeniem. Oprócz tych po 90zł za fiolkę jakie używam można kupić np. Saphir i jestem pewien ze sobie poradzi. Jak i inne markowe colorstopy. Ja jeśli dostaję takie obuwie wpierw dokładnie czyszczę! To ważne. Potem zamykam wnętrze lakierem z chwytem antypoślizgowym - skóra trzyma ciało. Następnie można jeszcze dać kolor stop. Właśnie usłyszałem teorię ze sklepu z markowymi butami, przekazaną notabene właścicielce sklepu przez producenta obuwia! Że najlepiej jest...wysmarować sodek buta .... kremem nivea...?????? Aż uwierzyć nei mogę. Nie tylko,że wytłuścimy ciuchy, tłuszcz zwiąże sie z barwnikiem to jeszcze tym bardziej będzie brudzić i tłuścić zarazem. No ręce opadają. Słyszałem też teorię i to nie jeden raz znalezioną na jakimś forum, którą to po latach sam gdzieś znalazłem, że meble i to najlepiej nowe należy wysmarować, nie zakonserwować a wysmarować ... ubitym białkiem ... ????? Jak najpoważniej krąży taka teoria. Powodzenia Edited October 10, 2015 by tosa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted October 13, 2015 Report Share Posted October 13, 2015 To jeszcze nie tak ostro wcale ... ja już gdzieś czytałem o czyszczeniu skór mlekiem, octem z dodatkiem wanilii dla zabicia zapachu )))))))), ludwikiem, mieszanką cifa z czymś tam ... cuda, wianki 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosa Posted October 24, 2015 Author Report Share Posted October 24, 2015 To jeszcze nie tak ostro wcale ... ja już gdzieś czytałem o czyszczeniu skór mlekiem, octem z dodatkiem wanilii dla zabicia zapachu )))))))), ludwikiem, mieszanką cifa z czymś tam ... cuda, wianki Szkoda komentować. Ale co do octu to mieszanka pół na pół 30% esencji octowej przywraca skórze naturalne ph i ma pewne jeszcze inne właściwości. I to nie żart. Zapewniam,że poza zapachem nie uszkodzi skóry! Wielokrotnie stosowałem i do to teoria znana. Nie wymyślona. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted December 13, 2015 Report Share Posted December 13, 2015 Właściwości octu są mi znane, ale są zdecydowanie skuteczniejsze środki, a przede wszystkim - po co się męczyć z tym cudownym zapachem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts