Jump to content

Odnowienie zniszczonych czubków w butach

Recommended Posts

Witam

Poszukuje środka do odnowienia zniszczonych czubków butów w moich butach trekingowych jak w załączonym linku

Lowa Fokus GTX . Czubki nie były pokryte gumowym otokiem tylko warstwą nie wiem jak to nazwać lekko nagumowanego środka który po tygodniu intensywnego chodzenia w Tatrach w znacznym stopniu się się starł .

Sam nie znam takiego środka, który tworzyłby taką gumowaną warstwę ... hmm ... może Szewcy mają jakieś patenty. Może opcją byłoby ewentualnie zamontowanie na czubkach gumy? Jakiś spec na forum chyba pokazywał już podobną robotę ...

• Like 1

Szczerze ?
Te buty, to lipa w wykonaniu.
Są płynne gumy z utwardzaczami - można to pięknie pokryć - tylko to nie rozwiązuje problemu dot, źle dobranej techniko ochrony tego miejsca .
Zjawisko rzekłbym najnormalniejsze w świecie . Natomiast pomysł malowania zamiast przyklejenia cienkiego Vibramu to pomyłka .

Otrzymałeś odpowiedzi .
Pozostałych pragnień nie jestem w stanie spełnić bo:

• środki specjalistyczne nie są w pasującej Ci cenie , no zwyczajnie nikt na co dzień ich nie kupuje w kiosku z gazetą I TU TKWI PRZYCZYNA CENY JAK I POJEMNOŚCI.
  • nie jestem szewcem który Ci to zrobi nawet za 100PLN bo mam smutniejsze stawki obecnie ;)

Daj znać jak wymyślisz coś co Ci pasuje - będziemy niezmiernie wdzięczni.

Twój problem nie jest żadną nowością. 
Kupiłeś oczami, a producent poleciał na skróty wiedząc, że klient to uczyni .
Inni poszli do szewca - bo to się sprawdza później w terenie.
Ty z uporem chcesz to pomalować i tanio -  to są dwie sprzeczności (ale przekonać musisz się sam, boś bardziej uparty ode mnie ).

• 2 months later...
  • 1 year later...
Guest koszatka

Dobrze, że wszystko się skończyło w taki sposób :). Ale pierwszy raz widzę w butach trekkingowych takie uszkodzenia - a znosiłam ich dużo i to zazwyczaj znacznie tańszych, niż 300 zł