JANUSZ003 Posted August 16, 2015 Report Share Posted August 16, 2015 Witam Poszukuje środka do odnowienia zniszczonych czubków butów w moich butach trekingowych jak w załączonym linku http://tnij.org/1frckkv Lowa Fokus GTX . Czubki nie były pokryte gumowym otokiem tylko warstwą nie wiem jak to nazwać lekko nagumowanego środka który po tygodniu intensywnego chodzenia w Tatrach w znacznym stopniu się się starł . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted August 16, 2015 Report Share Posted August 16, 2015 Obawiam się, że link jest gorszym opisem niż osobista fotka . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JANUSZ003 Posted August 16, 2015 Author Report Share Posted August 16, 2015 Proszę tak to wygląda w realu moje buty . http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8fbe159670c45617.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted August 17, 2015 Report Share Posted August 17, 2015 Sam nie znam takiego środka, który tworzyłby taką gumowaną warstwę ... hmm ... może Szewcy mają jakieś patenty. Może opcją byłoby ewentualnie zamontowanie na czubkach gumy? Jakiś spec na forum chyba pokazywał już podobną robotę ... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted August 17, 2015 Report Share Posted August 17, 2015 Szczerze ?Te buty, to lipa w wykonaniu.Są płynne gumy z utwardzaczami - można to pięknie pokryć - tylko to nie rozwiązuje problemu dot, źle dobranej techniko ochrony tego miejsca .Zjawisko rzekłbym najnormalniejsze w świecie . Natomiast pomysł malowania zamiast przyklejenia cienkiego Vibramu to pomyłka . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JANUSZ003 Posted August 17, 2015 Author Report Share Posted August 17, 2015 Suma sumarum coś muszę z tym zrobić ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted August 17, 2015 Report Share Posted August 17, 2015 Odwiedź szewca - kieszeni Ci to nie urwie . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JANUSZ003 Posted August 17, 2015 Author Report Share Posted August 17, 2015 Tutaj nie chodzi o kieszeń ale wątpię czy w mojej okolicy ktoś podejmie się naprawy tego typu mam na myśli dołożenie gumowego otoku . Proszę polećcie mi jakiś środek którym mógłbym trwale zabarwić te czubki ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted August 17, 2015 Report Share Posted August 17, 2015 Nie no jasne - zrobisz to lepiej .Powinieneś sobie coś tam znaleźć.http://www.kleje-szu.pl/producenci/diamant.htmlChoć nadal pojęcia nie mam w jakim celu bardziej idziesz w kierunku estetyki w tego typu obuwiu ? Naturalnie estetyki wg twojego pojmowania . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JANUSZ003 Posted August 17, 2015 Author Report Share Posted August 17, 2015 Masz racje oczywiście estetyki może Ty lubisz chodzić w zdartych czubkach butów ja nie . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted August 17, 2015 Report Share Posted August 17, 2015 Pomaluj , wyjdź , pomaluj , wyjdź ....Teraz rozumiesz przekaż ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JANUSZ003 Posted August 17, 2015 Author Report Share Posted August 17, 2015 Dlatego pytałem o coś trwalszego . Teraz rozumiesz mój przekaz Reasumując bo szkoda czasu na bezsensowne dogadywanie się nie będę dopłacał 100 zł lub więcej do tych butów które kosztowały mnie 300 zł . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted August 17, 2015 Report Share Posted August 17, 2015 Otrzymałeś odpowiedzi .Pozostałych pragnień nie jestem w stanie spełnić bo: środki specjalistyczne nie są w pasującej Ci cenie , no zwyczajnie nikt na co dzień ich nie kupuje w kiosku z gazetą I TU TKWI PRZYCZYNA CENY JAK I POJEMNOŚCI. nie jestem szewcem który Ci to zrobi nawet za 100PLN bo mam smutniejsze stawki obecnie Daj znać jak wymyślisz coś co Ci pasuje - będziemy niezmiernie wdzięczni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JANUSZ003 Posted August 17, 2015 Author Report Share Posted August 17, 2015 Daj spokój z tymi pragnieniami to nie to forum ale dziękuje Ci za zainteresowanie i pomoc . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted August 17, 2015 Report Share Posted August 17, 2015 Twój problem nie jest żadną nowością. Kupiłeś oczami, a producent poleciał na skróty wiedząc, że klient to uczyni .Inni poszli do szewca - bo to się sprawdza później w terenie.Ty z uporem chcesz to pomalować i tanio - to są dwie sprzeczności (ale przekonać musisz się sam, boś bardziej uparty ode mnie ). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JANUSZ003 Posted August 17, 2015 Author Report Share Posted August 17, 2015 Rozumie że w/g Ciebie powinienem iść do szewca poprosić o dołożenie gumowego otoku i zapłacenie nie wiem ile to może kosztować ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JANUSZ003 Posted October 20, 2015 Author Report Share Posted October 20, 2015 Kończąć temat złozyłem reklamację została przyjęta i zwrócono mi pieniądzę . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest koszatka Posted May 26, 2017 Report Share Posted May 26, 2017 Dobrze, że wszystko się skończyło w taki sposób :). Ale pierwszy raz widzę w butach trekkingowych takie uszkodzenia - a znosiłam ich dużo i to zazwyczaj znacznie tańszych, niż 300 zł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts