Guest Posted August 6, 2015 Report Share Posted August 6, 2015 Dzień dobry, kupiłem takie buty: http://worldbox.pl/buty-reebok-classic-leather-ch-quotblackpaperwhitequot-m45452.html I zastanawiam się, jak się z nimi obsługiwać. Myślałem żeby je popryskać tym sprayem Tarrago Nano Protector. Jednak nie za bardzo wiem, czym wyczyścić w razie zabrudzenia. Poprzednie buty miałem z podobnego materiału i od przemywania wodą się pogorszył materiał, z którego były wykonane. Przeglądam internet i czytam o jakichś gumkach, szczotach, niektórzy wspominają o preparatach - a tutaj wiem, że dostanę rzeczową odpowiedź. Dziękuję za pomoc, pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted August 6, 2015 Report Share Posted August 6, 2015 Hi! Najlepiej jak najbardziej uniwersalnie: Czyszczenie - TARRAGO Shampoo (wyczyścisz tym skórę licową, zamsz, bukuck, canvas, tesktylia ... niemal wszystko poza skórami lakierowanymi) Zabezpieczenie - TARRAGO Nano Protector (Również niemal do wszystkiego - to już masz) *W stałym użytku szczoteczka do zamszu (każdy w domu raczej posiada). **Jeżeli zamsz zacznie się poważniej odbarwiać (naturalna sprawa, kwestia czasu), wtedy regenerujesz kolor produktem TARRAGO Suede Nubuck Color (przy materiałach łączonych łatwiej takim renowatorem z aplikatorem niż tymi w aerozolu). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 23, 2015 Report Share Posted August 23, 2015 Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź! Jak zwykle znalazłem tutaj odpowiedź na nurtujące mnie pytanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts