szymag Posted July 12, 2015 Report Share Posted July 12, 2015 Witam, Mam mały problem, choć w zasadzie jeszcze nie wiem czy to problem. Nie wiem co z ty zrobić, po prostu. Dziś czyściłem buty, dziewczyny, HanWag Yukon. Użyłem do tego mydła Avel Cuirs Lisses. Po namoczeniu okazało się, że farba dość intensywnie schodzi z buta. Gąbka i woda były mocno odbarwione. Dodam, że w moich Meidlach Engadinach coś takiego nie wystąpiło. Butki jeszcze nie wyschły, więc nie wiem jakie będą skutki. Czy mieliście podobnie? A w razie dużych szkód, czy myślicie, że to jest wada produkcyjna i producent uzna swoją winę? Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest matze Posted July 12, 2015 Report Share Posted July 12, 2015 Mialem podobnie w Lundhags Syncro. W niektórych miejscach czarna skóra (nubuk) troche wybledla, bylo widac biale. Kawalki z licówki nie gubily farby. Nie stanowi to problemu, bo po natlusczeniu wszystko jest po staremu a w nienatluszczonych w teren sie nie ruszam Czy te buty dziewczyny to tez nubuk? Nubuki lubieja mianowicie tak miewac... Jest tu na forum gdzies o nubukach. Warto poczytac. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted July 13, 2015 Report Share Posted July 13, 2015 Barwienie w trakcie głębokiego czyszczenia to normalna sprawa. Po wyschnięciu traktuj kremami, czy tłuszczami z pigmentem i będzie jak ta lala Ewentualnie, jeżeli uznasz, że dla danej skóry mydło jest zbyt mocne, stosuj delikatniejsze Cleanery, np. Universal Cleaner Tarrago. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymag Posted July 15, 2015 Author Report Share Posted July 15, 2015 Byłem spokojny o to blaknięcie. Wiem, że po nałożeniu tłuszczu skóra i tak mocno ściemnieje. Dziewczyna jednak mi głowę suszyła, gdy to zobaczyła:). Zapewniałem ją, że po całej operacji jej butki będą jeszcze lepsze, a gdy zobaczyła coś takiego... Musiałem podeprzeć się Waszym autorytetem:). Bardzo Wam dziękuję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest matze Posted July 15, 2015 Report Share Posted July 15, 2015 To jeszcze powiedz dziewczynie, ze moje buty kosztowaly 420 ojro i sobie bledna przy myciu mydlem oraz dodaj definitwynie, ze nie ma sie czym martwic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts