Trikus Posted May 5, 2015 Report Share Posted May 5, 2015 Witam jestem posiadaczem butow Nike jak w tytule. Po ostatnim smiganiu powstały zabrudzenia na czesci czubka ktora "pracuje" i sie zgina. Wydawało mi sie byc to zwyklym zabrudzeniem i starałem sie je kolejno domyc mydłem, vanishem a nawet prałem. Uporczywa plama jednak dalej jest:< Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRONCONI Posted May 5, 2015 Report Share Posted May 5, 2015 Myślę, iż należałoby rozważyć domestos lub pranie w 90o C z zastosowaniem silnych środków enzymatycznych i odwirowaniem z udziałem piłeczek do tenisa celem "rozbicia" cząstek obcych naleciałości na materiale tekstylnym . Z pewnością zaciemnienia w liniach zgięć pozostaną zaś pozostałe elementy obuwia a szczególnie ich ogólny stan trudny do przewidzenia. Proszę nie brak ów wskazówek na poważnie.!!!!!!!!! Znawcy tematu z pewnością zaproponują Ci optymalne rozwiązania. Ja z pewnością nie odważyłbym się prać butów lub stosować vanishu ale może jest to jakieś rozwiązanie. Pozdrawiam serdecznie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted May 6, 2015 Report Share Posted May 6, 2015 Próbowałbym stosować Omnidaim Saphir lub Hussard Avel Na temat szkód wyrządzonych domowymi sposobami czyszczenia butów nawet nie chce mi się zaczynać pisać ... co kilka dni zgłaszają się do nas ludzie z prośbą o poradę, bo zniszczyli buty: domestosem, octem, mlekiem, jakimiś dziwnymi mieszankami ... itd. itp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trikus Posted May 6, 2015 Author Report Share Posted May 6, 2015 Dzieki za odpowiedz. Czym to aplikować? I czy jest jakaś opcja kupna "saszetki do testów" lub możliwość wypróbowanie tegoż specyfiku oczywiście odpłatnie na terenie Wrocławia? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted May 6, 2015 Report Share Posted May 6, 2015 Czym to aplikować? Szmatka/miękka szczoteczka/gąbka I czy jest jakaś opcja kupna "saszetki do testów" lub możliwość wypróbowanie tegoż specyfiku oczywiście odpłatnie na terenie Wrocławia? Nie. Omnidaim to koncentrat do czyszczenia zamszu, nubuku oraz tekstyliów zatem dość uniwersalnie i warto w domu mieć. Ten drugi to już dość specjalistyczny odplamiacz, zatem raczej szkoda pieniędzy na jedną parę. Ponadto na odległość nikt Ci nie zagwarantuje, że dany środek/sposób na 100% się sprawdzi. Ja w podobnych przypadkach zaczynam od delikatnych cleanerów, przechodząc do coraz mocniejszych, jeżeli efekt mnie nie zadowala ... no, ale to trzeba kilka środków w domu mieć. Generalnie jeżeli nie chcesz inwestować w środki, to lepiej zanieść buty do dobrego szewca i niech majster, który ma różne specyfiki u siebie kombinuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
modina Posted May 6, 2015 Report Share Posted May 6, 2015 Nomen omen, akurat dziś na onecie poruszają ten temat Nie wiem, czy można wklejać tu linki, ale spróbuję. http://www.ofeminin.pl/modne-dodatki/jak-wyczyscic-biale-trampki-s1358989.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted May 6, 2015 Report Share Posted May 6, 2015 No to już mamy źródło zła Pół biedy, jak są to tanie buty, ale ludzie płynem do naczyń potrafią zniszczyć sobie piękne buty z delikatnych skór cielęcych o znacznej wartości Od dziś wszystkie maile zrozpaczonych ludzi przeadresowuję do Onetu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
modina Posted May 6, 2015 Report Share Posted May 6, 2015 No co się czepiasz? Połowa dzieciaków na koloniach odmalowywała sobie tenisówki pastą do zębów. Druga połowa wolała strzelać tą pastą spod buta. Byłem w tej drugiej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted May 6, 2015 Report Share Posted May 6, 2015 No to "Zielona noc" )))))))))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trikus Posted May 6, 2015 Author Report Share Posted May 6, 2015 A polecicie kogoś z Wrocławia? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted May 6, 2015 Report Share Posted May 6, 2015 Ja polecam tego gościa https://plus.google.com/116370373438966852731/about?gl=pl&hl=pl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
modina Posted May 6, 2015 Report Share Posted May 6, 2015 Nie, nie. Pralka mi nie startuje i skończyły mi się właśnie piłeczki do tenisa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trikus Posted May 6, 2015 Author Report Share Posted May 6, 2015 Coz łatwo się ponabijać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted May 6, 2015 Report Share Posted May 6, 2015 Ja absolutnie się nie nabijam, polecając Modinę, ale to już musisz ustalić bezpośrednio czy chce podjąć się usługi. Na pewno może coś więcej powiedzieć dokonując oględzin na żywo. Tutaj możemy tylko poteoretyzować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRONCONI Posted May 6, 2015 Report Share Posted May 6, 2015 Nie, nie. Pralka mi nie startuje i skończyły mi się właśnie piłeczki do tenisa. He he mogą być pinpongowe w 900 strzelają jak popcorn z mikrofali. Serwis pralek inny dział. Pozdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRONCONI Posted May 6, 2015 Report Share Posted May 6, 2015 Coz łatwo się ponabijać Tak na poważnie Ci tutaj "ludzie" z pewnością dobrze doradzą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts