Jump to content

Nike AirMax LunarWr1 Platinum

Recommended Posts

Witam jestem posiadaczem butow Nike jak w tytule. Po ostatnim smiganiu powstały zabrudzenia na czesci czubka ktora "pracuje" i sie zgina. Wydawało mi sie byc to zwyklym zabrudzeniem i starałem sie je kolejno domyc mydłem, vanishem a nawet prałem. Uporczywa plama jednak dalej jest:<

post-2095-0-88326300-1430842225_thumb.jpg

post-2095-0-48197900-1430842230_thumb.jpg

Myślę, iż należałoby rozważyć domestos lub pranie  w 90C z zastosowaniem silnych środków enzymatycznych i odwirowaniem z udziałem piłeczek do tenisa celem "rozbicia" cząstek obcych naleciałości na materiale tekstylnym . Z pewnością zaciemnienia w liniach zgięć pozostaną zaś pozostałe elementy obuwia a szczególnie ich ogólny stan trudny do przewidzenia. :rofl:

Proszę nie brak ów wskazówek na poważnie.!!!!!!!!!  Znawcy tematu z pewnością zaproponują Ci optymalne rozwiązania.

Ja z pewnością nie odważyłbym się prać butów lub stosować vanishu ale może jest to jakieś rozwiązanie. :whistle:

Pozdrawiam serdecznie.

Czym to aplikować?

Szmatka/miękka szczoteczka/gąbka

I czy jest jakaś opcja kupna "saszetki do testów" lub możliwość wypróbowanie tegoż specyfiku oczywiście odpłatnie na terenie Wrocławia?

Nie.

Omnidaim to koncentrat do czyszczenia zamszu, nubuku oraz tekstyliów zatem dość uniwersalnie i warto w domu mieć. Ten drugi to już dość specjalistyczny odplamiacz, zatem raczej szkoda pieniędzy na jedną parę. Ponadto na odległość nikt Ci nie zagwarantuje, że dany środek/sposób na 100% się sprawdzi. Ja w podobnych przypadkach zaczynam od delikatnych cleanerów, przechodząc do coraz mocniejszych, jeżeli efekt mnie nie zadowala ... no, ale to trzeba kilka środków w domu mieć.

Generalnie jeżeli nie chcesz inwestować w środki, to lepiej zanieść buty do dobrego szewca i niech majster, który ma różne specyfiki u siebie kombinuje.