Corn Posted May 5, 2015 Report Share Posted May 5, 2015 Wrzuciłem na fejsa to i tutaj wrzucę, może komuś się przyda. Nie traktuję tego jako tutorial tylko po prostu kilka zdjęć z produkcji karwasza. Na początku coś się rodzi w głowie twórcy. By za chwilę znaleźć się na papierze. Wzór przenosimy na zmoczoną skórę. Done! Obydwie części. Teraz nacinamy linie. A następnie opuszczamy krawędzie stemplem (nie wsyzstkie). Po skończonym stukaniu i wycięciu właściwego kształtu. Teraz trzeba trochę to wymodelować. Nadajemy półokrągły kształt karwaszowi, tył zaginamy nieco do środka, a przód wywijamy do zewnątrz. Stabilizujemy wszystko i zostawiamy do wyschnięcia. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corn Posted May 5, 2015 Author Report Share Posted May 5, 2015 Jak tak patrzę na to co wyszło to sobie myślę, że lepiej jednak było zamiast zielonego walnąć czarny. A z dobrych wiadomości to się okazało, że karwasz mimo swoich sporych rozmiarów, wcale nie ogranicza zbytnio ruchów ręki. Po nałożeniu złotego i czerwonego barwnika. Nakładanie zielonego. Wszystko zabarwione odstawione do wyschnięcia. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corn Posted May 6, 2015 Author Report Share Posted May 6, 2015 Leci ostatnia część. Zapomniałem o zdjęciach, a jak sobie przypomniałem to robiłem je telefonem dlatego taka marna jakość. Kleimy wcześniej przygotowane paski. Przyszedł czas by połączyć całość, póki co tylko klejem. Wcześniej oczywiście poszedł finish na całość. Robimy otwory pod szew. Szyjemy! Trzeba trochę zakamuflować nić. Gotowe! No nie bardzo, zostały jeszcze otwory w paskach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts