DRONCONI Posted April 21, 2015 Report Share Posted April 21, 2015 Cześć. Dzisiaj w wolnej chwili odświeżałem piankę podpodeszwową w sportwowej "potędze" zwanej AIR MAX. Wiem jaka jest jakość obuwia sportowego, jednakże czasami takowe jest potrzebne (kościół, wykopki ziemniaków, ustawki w lesie, itd.) Są niedociągnięcia ale efekt końcowy mnie zadowala. Specjaliści z dziedziny czekam na krytykę tak aby następnym razem wprowadził modyfikację działań. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted April 22, 2015 Report Share Posted April 22, 2015 Prezentuje się całkiem dobrze, ale dziś specjaliści od takiej roboty to najczęściej nastoletni miłośnicy customizacji kicksów Generalnie ponoć ciężko zrobić to tak, by pigment się nie wykruszał, a na mrozie ponoć nie ma możliwości, by pozostał cały. Do tego dochodzą jeszcze różne rodzaje midsoli ... głowa może rozboleć Zerknij na Zestawy do midsoli, bazujące oczywiście na farbach do skór. Wykończenie lakierem wydaje się słuszne. W opisie każdego z nich jest film instruktażowy. P.S. Jak sam oceniasz efekt po Super White Tarrago? Może finisz matowym lakierem wykończeniowym również wzmocniłby efekt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRONCONI Posted April 22, 2015 Author Report Share Posted April 22, 2015 Prezentuje się całkiem dobrze, ale dziś specjaliści od takiej roboty to najczęściej nastoletni miłośnicy customizacji kicksów Generalnie ponoć ciężko zrobić to tak, by pigment się nie wykruszał, a na mrozie ponoć nie ma możliwości, by pozostał cały. Do tego dochodzą jeszcze różne rodzaje midsoli ... głowa może rozboleć Zerknij na Zestawy do midsoli, bazujące oczywiście na farbach do skór. Wykończenie lakierem wydaje się słuszne. W opisie każdego z nich jest film instruktażowy. P.S. Jak sam oceniasz efekt po Super White Tarrago? Może finisz matowym lakierem wykończeniowym również wzmocniłby efekt? Dzięki za info i uwagi. Powiem tak: kilka par przerobiłem w ten sposób dla znajomych oraz osób trzecich. Nikt nie zgłaszał jakichkolwiek uwag w zakresie ścierania, wykruszania lub pękania pigmentu z powierzchni pianek mimo kilku miesięcy użytkowych. Z pewnością jednak coś jest na rzeczy jeśli o tym piszesz. Może to kwestia podkładu przez malowaniem pianki, odpowiedniego wstrząśnięcia przed użyciem itd. NIe jestem mistrzem w tych sprawach ale warto próbować. Efekt po Super White Tarrago jest dla mnie zadowalający. Z pewnością jednak do perfekcji daleko. Teraz czas na kolejne robótki dla nastoletnich miłośników............ Zobaczymy jaki będzie finał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRONCONI Posted May 9, 2015 Author Report Share Posted May 9, 2015 Finał za dwa dni. Jeszcze tylko czubeczki. Do miłego. Na dobranoc polacam WILKINSON / too close/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRONCONI Posted December 7, 2015 Author Report Share Posted December 7, 2015 "Od pucybuta do milionera" Polecam temat Tomasza Lezoń "Szpital dla butów" http://www.tvn24.pl/magazyn-tvn24-na-weekend/szpital-dla-butow,16,342 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted December 7, 2015 Report Share Posted December 7, 2015 I bardzo dobrze! Wraca kultura dbania o buty Szewcy na tym skorzystają, bo wiem ze źródła, że przy bardziej wymagających pracach, takie punkty zlecają szewcom niektóre prace Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRONCONI Posted December 7, 2015 Author Report Share Posted December 7, 2015 I bardzo dobrze! Wraca kultura dbania o buty Szewcy na tym skorzystają, bo wiem ze źródła, że przy bardziej wymagających pracach, takie punkty zlecają szewcom niektóre prace Dokładnie. Myślę, iż rzemiosło powoli się odradza, a takie inicjatywy jedynie wspierają nieodwracalny proces. Rynek nie lubi "próżni". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts