Jump to content

Jak wyczyścić wnętrze z kuleczek?

Guest
 Share

Recommended Posts

Cześć wszystkim!

Niedawno kupiłem nowe buty, Reebooki. Niestety, po paru razach zauważyłem, że od skarpetek zrobiły się takie nieestetyczne kuleczki, wiele par butów miałem, ale z czymś takim spotykam się po raz pierwszy, poniżej zdjęcie dla zobrazowania problemu:

2015-04-19%2008.21.09.jpg

Obok tego mam jeszcze jedno pytanie, otóż w sklepie tego nie zauważyłem, w domu też nie i nie wiem, czy gdzieś to zrobiłem przy pierwszej przechadzce, czy też było to już od nowości, tylko tego nie zauważyłem, a mianowicie:

2015-04-19%2008.20.37.jpg

Wiem, że nic z tym już nie zrobię raczej, jednak czy jest jakiś sposób, by ta skaza się nie powiększała, czy po prostu muszę uważać i modlić się, by to było takie, jakie jest? :)

Z góry dzięki za odpowiedź, pozdrawiam!

Błąd przeplotu kompozycji tekstylnej w widocznej strefie lewego buta objawiający się miejscowym przebiciem i zrywaniem włókien syntetycznych. Są to rozrzedzenia stanowiące wadę materiałową. Zwróć uwagę na układalność fazy wierzchniej.

Wada często charakteryzująca tego rodzaju kompozycje na wierzchy butów. 

Nie miałeś na nią najmniejszego wpływu . Zgłoś reklamację, gdyż dalsze użytkowanie będzie skutkować pogłębianiem zmian.

Co do pilligu podszewek zauważ że włókna wchodzące w skład pilli  pochodzą z innych produktów stykających się z materiałem, na którym ona powstała (faza tarcia). Pilling najczęściej powstaje na wyrobie w miejscach, których powierzchnia podlega procesowi ocierania o inne tekstylia np. (skarpeta). W tym przypadku można obrać maszynką do golenia delikatnie trąc o powierzchnie włókien podszewkowych tak aby ich nie pozacinać. Golarka może sobie nie poradzić ze względu na strukturę dyszy, która nie będzie przylegać na całej powierzchni np. łuku uformowania tyłostopia.

Pozdr. :smiling: 

Skoro jest to wada, to w takim razie udam się do sklepu i zareklamuje buta, bo szkoda, aby pieniądze się zmarnowały, jak to ma się pogłębiać i psuć estetykę..

Wielkie dzięki za pomoc!