marcine3k Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 Witam, w conversach zrobiła się dziura. Wygląda jak przecięcie na czymś ostrym. Mimo iż buty mają pół roku nie będę oddawał do reklamacji. Co o tym sądzicie ? Przeciąłem na czymś czy jest to jakaś wada ? Szewc da radę coś z tym zrobić ? Dodam, że nie jest to dziura na wylot.Tutaj zdjęcia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRONCONI Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 Jest to wada. Zrywanie materiału w linii dolnego brzegu, w strefie łączenia z podeszwą jest wadą. Trudno mówić tutaj o odklejeniu. Zwracam uwagę, iż materiał uległ przerwaniu w strefie skłonu cholewki, co tylko potwierdza słuszność roszczeń. Od strony technicznej istnieje możliwość podwinięcia brzegu i wzmocnienia chemicznego, jednakże jest to rozwiązania w mojej ocenie złudne i niekoniecznie profesjonalne. Mamy wiele takich przypadków w obuwiu marki CONVERSE. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcine3k Posted March 11, 2015 Author Report Share Posted March 11, 2015 Dzięki za odpowiedź, chyba skusze się zareklamować buty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcine3k Posted March 30, 2015 Author Report Share Posted March 30, 2015 Uznali reklamacje, naprawili to naszywając warstwę materiału na dziurę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRONCONI Posted March 30, 2015 Report Share Posted March 30, 2015 No to teraz obserwuj czy nie będą występować zmiany podczas użytkowania. Powodzenia - fajnie że podeszli profesjonalnie do tematu. Pozdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
modina Posted April 2, 2015 Report Share Posted April 2, 2015 Uznali reklamacje, naprawili to naszywając warstwę materiału na dziurę. Spodziewałem się, że raczej wszyją coś pod, a nie na dziurę. Przynajmniej ja bym tak zrobił. Daj fotkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
modina Posted June 14, 2015 Report Share Posted June 14, 2015 Pisząc o wszyciu łatki "pod", miałem na myśli coś takiego: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRONCONI Posted June 29, 2015 Report Share Posted June 29, 2015 Pisząc o wszyciu łatki "pod", miałem na myśli coś takiego: Dobrze że szlif dwoiny "długowłóknisty" to nie widać ingerencji. Pozdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts