modina Posted February 5, 2015 Report Share Posted February 5, 2015 Hej. No to może coś nowego z dnia dzisiejszego, czyli przedłużenie życia dość zacnym kozaczkom. Rozebranie butów w obrębie przedstopia, wymiana międzypodszewki w przyszwach, uzupełnienie pewnych braków w łuskach i posklejanie do kupy wierzchów, miedzypodszewki i podszewki, ostrożne ćwiekowanie, no i sklejenie spodów. Na koniec podzelowanie zniszczonych, skórzanych spodów - na jednym ze zdjęć można przyjrzeć się, jak (moim skromnym zdaniem) powinna wyglądać krawędź podzelowanego buta. Mała kosmetyka i do zdjęcia. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted February 6, 2015 Report Share Posted February 6, 2015 Magik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corn Posted February 6, 2015 Report Share Posted February 6, 2015 Czyżby pyton? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
modina Posted February 6, 2015 Author Report Share Posted February 6, 2015 Dzięki, dzięki A jakże, że pyton, przeca nie czyżyk Te same buty były już u mnie ze 3 lata temu, ale wtedy były w nieco lepszym stanie więc i zakres robót był mniejszy. Teraz obawiam się, że mogła to być już ich ostatnia wizyta u mnie, choć pewnie jeszcze ze 2 lub 3 lata pociągną. Był to tydzień pod znakiem psa (nie pod psem) ale o tym w osobnym wątku. Dajcie znać, jeśli zacznę przynudzać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corn Posted February 6, 2015 Report Share Posted February 6, 2015 Robiłem kiedyś portfelik z czarnego pytona, ale na buty to chyba jakaś większa sztuka musiała by ;P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
modina Posted February 7, 2015 Author Report Share Posted February 7, 2015 Uszyłem tylko jedne wypustkowane klapki ze skóry kobry, ale to było ze 30 lat temu. Na zdrowy rozum, nie zabierałbym się do takiej roboty (kozaki) bez dwóch, dużych, jednakowych skór - resztki poszłyby na portfeliki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorzps Posted February 8, 2015 Report Share Posted February 8, 2015 Gratulacje, wyglądają pieknie po tej reinkarnacji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiance Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 ile wiosen mogą liczyć te buty? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
modina Posted March 8, 2015 Author Report Share Posted March 8, 2015 Kilkanaście. Jest to druga właścicielka tych butów. Obecna przejęła je po swojej córce, gdy tej się znudziły. Pierwsze, to podwyższyła u mnie obcasy, a potem to już bieżące naprawy. W sumie kilka razy już u mnie były, jeszcze z pierwszą właścicielką. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosa Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 Niesamowite!!! Gratulacje. Przypadki nie do zrobienia będę odsyłał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts