MG42 Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 Dzień dobry. Moja córka użytkuje buty takie jak poniżej na obrazku i jak to przeciętny 12 latek potrafi je "zmasakrować" w bardzo krótkim czasie. Wg producenta jest to skóra licowa: Wyczyściłem je pianką do czyszczenia z Wojasa ale efekt jest nieciekawy - zacieki i przebarwienia - a później aquastopem, też Wojasa. Nadmienię, że ostatni raz stosowałem preparaty tej firmy. Do dyspozycji mam, m.in.: Tarrago Universal Cleaner http://multirenowacja.pl/universal-cleaner-125ml-plyn-do-czyszczenia-skor.html, Tarrago basic Shoe Cream (bezbarwny), Tarrago basic Protection Czy można coś z tymi środkami zdziałać? Czy potraktowanie butów ww nie zaszkodzi im jeszcze bardziej? Na tego typu skórze widać wszystkie przebarwienia. Z góry dziękuję za sugestie, opinie i ew. uwagi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 Tak trochę nubukowo, trochę juchtowo to wygląda. Universal Cleaner powinien być OK, ale co do reszty, to uważaj. W zasadzie przed użyciem czegokolwiek zrób najpierw próbę na mało widocznym skrawku, np. przy pięcie - będziesz miał pewność jak ta konkretna skóra z danym preparatem reaguje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MG42 Posted December 28, 2014 Author Report Share Posted December 28, 2014 (edited) Tak trochę nubukowo, trochę juchtowo to wygląda. Universal Cleaner powinien być OK, ale co do reszty, to uważaj. W zasadzie przed użyciem czegokolwiek zrób najpierw próbę na mało widocznym skrawku, np. przy pięcie - będziesz miał pewność jak ta konkretna skóra z danym preparatem reaguje. Producent: "skóra licowa, wielobarwna, niejednolita". Użyłem 'cleanera' i wysmarowałem 'shoe creame'. Ściemniały. Wyglądają nie najgorzej ale ściemniały. Dzięki. Czym to konserwować na przyszłość, żeby nie zmieniały koloru? Tarrago Nano Cream nada się? http://multirenowacja.pl/nano-cream-125ml-krem-balsam-do-skor-tarrago.html Edited December 28, 2014 by MG42 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 Dokładnie tak. Nano Cream Tarrago powinien być neutralny dla koloru. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosa Posted December 29, 2014 Report Share Posted December 29, 2014 Dzień dobry. Moja córka użytkuje buty takie jak poniżej na obrazku i jak to przeciętny 12 latek potrafi je "zmasakrować" w bardzo krótkim czasie. Wg producenta jest to skóra licowa: Wyczyściłem je pianką do czyszczenia z Wojasa ale efekt jest nieciekawy - zacieki i przebarwienia - a później aquastopem, też Wojasa. Nadmienię, że ostatni raz stosowałem preparaty tej firmy. Do dyspozycji mam, m.in.: Tarrago Universal Cleaner http://multirenowacja.pl/universal-cleaner-125ml-plyn-do-czyszczenia-skor.html, Tarrago basic Shoe Cream (bezbarwny), Tarrago basic Protection Czy można coś z tymi środkami zdziałać? Czy potraktowanie butów ww nie zaszkodzi im jeszcze bardziej? Na tego typu skórze widać wszystkie przebarwienia. Z góry dziękuję za sugestie, opinie i ew. uwagi. Wojas sprzedaje do pienlęgnacji obuwia produkty Coccine dystrybuowane przez firmę Dakoma. Tu zdałbym się całkowicie na Administratora i słuchał rad. Osobiście dałbym specjalny wosk, rzeczywiście sciemnieje choć w piękny sposób za to będzie pełne zabezpieczenie przed woda i "wyciągnie" wygląd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts