miłoścniczka obuwia Posted December 13, 2014 Report Share Posted December 13, 2014 Wyjęłam moje ulubione zamszowe kozaki i się niestety okazało że dostała się do nich wilgoć (były w pudełku kartonowym przy ścianie która jak się okazało - jest zamoczona). Kozaki są w znacznej części pokryte białym nalotem (wewnątrz i zewnątrz) i mają nieprzyjemny zapach pleśni.... Czy jest sposób na ich uratowanie? usunięcie grzyba i zapachu? tak aby również stopy były bezpieczn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted December 13, 2014 Report Share Posted December 13, 2014 Trudny temat w warunkach domowych. Proponuję wizytę w dobrym zakładzie szewskim. A tymczasem trzymać buty w izolacji, by nie przeszło na inne. Znam przypadki, w których cała kolekcja musiała trafić do pieca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miłoścniczka obuwia Posted December 13, 2014 Author Report Share Posted December 13, 2014 Dziękuje za odpowiedź. Oj, tak też myślałam...A może jakieś propozycje ? Jestem z Poznania, na pewno tutaj taki zakład znalazłby się, ale osobiście nie znam. Jeśli ktoś zna dobry zakład szewski specjalizujący się również w takich usługach to będę wdzięczna za podzielenie się tą informacją Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRONCONI Posted December 17, 2014 Report Share Posted December 17, 2014 Sposobów nie zdradzę, gdyż to nasza rodzinna tajemnica. Z pewnością jednak buty są do odratowania, chyba że proces doprowadził już do początkowego "rozkładu". Niestety zakład jest w Łodzi zatem ciężko będzie. Można wysłać fotki na priv Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts