blazer1545 Posted November 25, 2014 Report Share Posted November 25, 2014 Witam sprawa wygląda następująco. Od początku na buty została nakładana pasta ochronna, koloryzująca z deichmann'a i na wierzch impregnat. Potem w międzyczasie 2-3 razy nałożyłem krem do skórzanych foteli samochodowych, i znów pasta.. Warstwy były nakładane jedna na drugą. Potem kupiłem drugą parę butów ze skóry crazyhorse. Przed podjęciem jakichkolwiek bezmyślnych zabiegów zacząłem poszerzać temat pielęgnacji skóry. I tak: Za pomocą cleanera saphir reno'mat zdjąłem nakładane warstwy. Następnie Saphir renovateur i Saphir Pommadier Cream. I impregnat Wszystko ładnie pięknie, skóra gładka i miękka. Ale po pierwszym użyciu skóra zrobiła się porowata, spękana, pozaciągana i wgl w złym stanie. Pytanie do Was co mam teraz zrobić? Natomiast stosując się do instrukcji do nowych butów użyłem Renovatora i 3 warstwy Pommadier Cream. Wyglądają bardzo dobrze ale jeszcze ich nie używałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted November 26, 2014 Report Share Posted November 26, 2014 Jeżeli stosujesz krem bezbarwny, przejdź na krem w kolorze skóry. Powodem może być również nadmiar środków. Pommadier jest bardzo wydajny, z reguły wystarcza minimalna ilość. Inną opcją jest aerozol. Być może pozostawia taki biały nalot w zagłębieniach. Kwestia kilku prób i wypracowania optimum dla tego konkretnego rodzaju skóry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blazer1545 Posted November 26, 2014 Author Report Share Posted November 26, 2014 Ok dzięki za wskazówkę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts