Jump to content

18-letni dr Martens - renowacja

Recommended Posts

Materiał to dwoina foliowana popękana, zniszczona, zdarta częściowo. Nie należy robić renowacji czegoś takiego. Jednak klientka się uparła. Proszę bardzo. 

Całość prac przeprowadzona na środkach Saphir, płynna skóa Tarrago, lakier Tarrago, konserwacją Saphir.

20141028_103825.jpg20141028_115306.jpg20141028_115333.jpg20141030_134343.jpg20141030_134442.jpg20141030_134525.jpg

• Like 1

• 4 weeks later...
Guest NadiaNadia

Niesamowicie to wygląda! Z butów w stanie beznadziejnym zrobić coś takiego... Moje martensy mającztery lata i zastanawiam się czy chodzić w nich dalej, bo jest mi trochę głupio już. Mam pytanie co do renowacji podeszwy- da radę zrobić coś ze zdjechaną piętą? przecież jest ona wykonana z gumy

Niesamowicie to wygląda! Z butów w stanie beznadziejnym zrobić coś takiego... Moje martensy mającztery lata i zastanawiam się czy chodzić w nich dalej, bo jest mi trochę głupio już. Mam pytanie co do renowacji podeszwy- da radę zrobić coś ze zdjechaną piętą? przecież jest ona wykonana z gumy

To pytanie niestety do szewca. Nie do mnie. Ale wiem,iż można a dla niektórych to prosty zabieg jak dla mnie moja praca. Pozdrawiam

A tu rekonstrukcja, faza wstępnas.

attachicon.gifDSCF0336.JPG

attachicon.gifDSCF0343.JPG

attachicon.gifDSCF0352.JPG

Zszywane ręcznie.

attachicon.gifPC056724.JPG

attachicon.gifPC056725.JPG

cdn.

No rewelacja !! Najlepsze, ze ja dostaję skóry w takim stanie i robię renowację bez wymiany skóry. Dziury , pęknięcia, pleśń może być. Choć w butach dziury nadają się tylko do wymiany skóry. Chyba, że piesek pogryzł :-) To się pobawić można. 

Niesamowita cierpliwość, chęć i wiedza. Gratuluję!

• 1 month later...