grzybek Posted October 9, 2014 Report Share Posted October 9, 2014 Cześć, chciałbym zapytać czy jest możliwość odratowania tych butów? Najlepiej tak, żeby nie było żadnego śladu po dziurze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted October 11, 2014 Report Share Posted October 11, 2014 Zawsze myślałem, że takie uszkodzenia są "nienaprawialne" i ciekaw jestem czy któryś z Szewców ma na to patent ... byłbym w lekkim szoku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SCHUSTER LESZNO Posted October 12, 2014 Report Share Posted October 12, 2014 Proponuje artystyczną łate np kwiatek HAHAAHAHa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał Posted October 19, 2014 Report Share Posted October 19, 2014 Szewcem nie jestem ale gdybym miał strzelać proponowałbym wyrównać krawędzie i wkleić łatkę o odpowiednim kolorze, po wyszczotkowaniu może nie byłoby jej widać, zawsze zostaje też wymiana całej skóry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRONCONI Posted November 6, 2014 Report Share Posted November 6, 2014 A może ścieg typu zyg zak. Hehe ale by się narobiło - różowymi nićmi z jedwabiu poliestrowego. Uh już sobie wyobrażam efekt końcowy. Mina zleceniodawcy bezcenna. A tak na poważnie da się zrobić, choć pewien ślad pozostanie słabo widoczny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arekaris Posted December 17, 2014 Report Share Posted December 17, 2014 Czesto to robie, naklejam i przeszywam dokladnie taki sam wzor skorki na zniszczona a z dolu podklejam pod zelowke.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
modina Posted February 19, 2015 Report Share Posted February 19, 2015 Naszywanie nowych nosków nie zawsze jest konieczne. Praprzyczyną takiego uszkodzenia jest słaby welur, pachwina, która charakteryzuje się długim kłakiem i ten fakt można wykorzystać jako atut, bo miejsce po naprawie można zaczesać. Dziś zszedł nam taki but z naprawy - rozprucie noska, mocne sklejenie weluru na skórce z płótnem, szycie i zaczesanie. Oto efekt: 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted February 19, 2015 Report Share Posted February 19, 2015 Nie mogę wyjść z podziwu! Za małolata "szewc" odesłał mnie do śmietnika z takim uszkodzeniem! SZACUN! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
modina Posted February 19, 2015 Report Share Posted February 19, 2015 (edited) Dzięki. Szanujący się szewc powinien umieć takie rzeczy robić. A jeśli nawet potrafi, a nie robi, bo mu się nie chce, to kiedyś sam zostanie odesłany do śmietnika przez klientów. Edited February 19, 2015 by modina Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts