Jacek Dębowski Posted September 14, 2014 Report Share Posted September 14, 2014 Witam, moja mama ma problem ze spadającym obuwiem, kupuje ciągle gotowe zapiętki - gotowe, z taśmą samoprzylepną, skórzane które szybko się odczepiają ponieważ sam mam trochę ścinków skórzanych chciałbym zrobić coś bardziej trwałego, wyciętą mam już taką zapiętkę oraz kawałek pianki i tutaj mam do szanownego grona pytanie czym można ją do takich czółenek wkleić? budapren? może jakaś taśma dwustronna? jak trwale, estetycznie i wygodnie połączyć skóre+piankę+piętę czółenek? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRONCONI Posted September 14, 2014 Report Share Posted September 14, 2014 Polecam uniwersalny klej np. RENIA COLLE DE COLOGNE dostępny w puszkach 0,85 kg lub 4 kg. Wszywamy i wklejamy podszewki na zapiętkach przy pomocy tego kleju. Efekt murowany. Jest tu na forum kilka naszych tematów w tym zakresie wraz ze zdjęciami. samo-lepce mogą się po pewnym czasie odklejać lub rolować brzegi podczas wzuwania stóp lub pod wpływem cząsteczek potu. Pozdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szewc24.pl Posted September 14, 2014 Report Share Posted September 14, 2014 @DRONCONI - nie za badzo pojechałeś ?? Klej jest dobry, ale dla amatora i tak jest to bez znaczenia. Poza tym cena może owalić z nóg osoby niezorientowane w temacie. Myślę, że zwykłym butaprenem, o ile dobrze zastosowanym, w zupełności sobie poradzisz. Ważne by nie był zbyt gęsty, posmaruj, chwilę odczekaj, podgrzej lekko (czasem w zależności od kleju jako amator i tego nie musisz robić) i skleisz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRONCONI Posted September 14, 2014 Report Share Posted September 14, 2014 @DRONCONI - nie za badzo pojechałeś ?? Klej jest dobry, ale dla amatora i tak jest to bez znaczenia. Poza tym cena może owalić z nóg osoby niezorientowane w temacie. Myślę, że zwykłym butaprenem, o ile dobrze zastosowanym, w zupełności sobie poradzisz. Ważne by nie był zbyt gęsty, posmaruj, chwilę odczekaj, podgrzej lekko (czasem w zależności od kleju jako amator i tego nie musisz robić) i skleisz Cena kwestią gustu a o gustach się nie mawia. Co do kleju oczywiście masz rację i zwykły butapren sobie poradzi, jednakże ja podałem rodzaj kleju na jakim pracujemy w zakładzie i który po prostu się sprawdza w technice łączenia elementów składowych obuwia, których dotyczy post. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts