Jump to content

Naprawa zniszczonych butów + lustrzany połysk.

Guest
 Share

Recommended Posts

Naprawa zniszczonych butów, oraz uzyskany lustrzany połysk na ich czubkach. 

Buty na początku miały dziury na czubkach. Wyglądało to następująco : 

DSC_0035.jpgDSC_0044.jpgDSC_0037.jpg

Na początek wyczyściłem buty Renomat Saphir. Po odczekaniu 15stu minut, rozpocząłem nakładanie Renovation Cream Saphir w celu naprawienia zepsutego lica. Po nałożeniu kilkunastu cienkich warstw, wszelkie uszkodzenia oraz nierówności zostały wygładzone.

Następnie używając Pasty/Wosku do butów Saphir Medaille D'or na czubku buta, został wykonany lustrzany połysk.

Buty po zastosowaniu tych produktów wyglądają jak nowe i nie widać już, że na ich czubkach były uszkodzenia.

Buty po renowacji : 

DSC_0075.jpgDSC_0093.jpgDSC_0104.jpgDSC_0108.jpg

Pozdrawiam, Konrad.

Naprawa zniszczonych butów, oraz uzyskany lustrzany połysk na ich czubkach. 

Buty na początku miały dziury na czubkach. Wyglądało to następująco : 

attachicon.gifDSC_0035.jpgattachicon.gifDSC_0044.jpgattachicon.gifDSC_0037.jpg

Na początek wyczyściłem buty Renomat Saphir. Po odczekaniu 15stu minut, rozpocząłem nakładanie Renovation Cream Saphir w celu naprawienia zepsutego lica. Po nałożeniu kilkunastu cienkich warstw, wszelkie uszkodzenia oraz nierówności zostały wygładzone.

Następnie używając Pasty/Wosku do butów Saphir Medaille D'or na czubku buta, został wykonany lustrzany połysk.

Buty po zastosowaniu tych produktów wyglądają jak nowe i nie widać już, że na ich czubkach były uszkodzenia.

Buty po renowacji : 

attachicon.gifDSC_0075.jpgattachicon.gifDSC_0093.jpgattachicon.gifDSC_0104.jpgattachicon.gifDSC_0108.jpg

Pozdrawiam, Konrad.

No rewelacja. Ja tego połysku to w życiu się nie nauczę. Tylko lakiery mi zostały :-( Choć je lubię :-) 

Ja początkowo też nie mogłem sobie poradzić, za trzecim podejściem udało się zrobić pierwsze "lustro". Dużo cierpliwości i chęci i na pewno się uda.

Życzę powodzenia! 

Pozdrawiam, Konrad.