Jump to content

Półbuty Nord

Guest turbopiotr
 Share

Recommended Posts

Guest turbopiotr

Witam serdecznie !

Prosiłbym jakiegoś specjalistę od obuwia, czy w opisane poniżej obuwie da się odratować.

Do rzeczy. Są to półbuty "renomowanej" firmy Nord założone dosłownie raz do pracy (pracuje w biurze, nie chodziłem w nich dużo). W prawym bucie na nosku rozwarstwiła się podeszwa, naderwał się obcas ( nie widać tego dobrze na zdjęciach ale w rzeczywistości te naderwania są większe, oraz w środkowej części buta otok odkleił się od cholewy w jednym miejscu (jest dziura, widać "wnętrzności buta" ). W prawym bucie widać, że otok też zaczyna się odklejać. Szczerze powiedziawszy to zgłupiałem bo nigdy wcześniej nie spotkałem się z tym żeby buty zaczęły się tak szybko wręcz rozpadać.

Uprzedzając, znam dobrze przepisy odnośnie niezgodności towaru z umową.

Pozdrawiam

post-1535-0-41045500-1402072562_thumb.jpg

post-1535-0-22061500-1402072569_thumb.jpg

post-1535-0-23658300-1402072602_thumb.jpg

post-1535-0-56346300-1402072608_thumb.jpg

post-1535-0-15660000-1402072615_thumb.jpg

Edited by turbopiotr

• 2 weeks later...
Guest turbopiotr

Pozwolę sobie napisać ponownie kilka zdań w tym temacie.

9 czerwca wysłałem buty do sklepu na reklamacje, zaraz po tym jak otrzymałem od sklepu e-mail, że fabryka przyjęła reklamacje. Jak widać pracownicy/właściciele sklepu nie odróżniają reklamacji związanej z niezgodnością towaru z umową od gwarancji, no ale cóź, nie miałem ochoty od początku się wykłócać. Sklep po otrzymaniu paczki miał przesłać uszkodzone buty do fabryki. W piśmie reklamacyjnym wyraźnie zaznaczyłem, że w pierwszej kolejności żądam wymiany obuwia na pozbawione wad. Dziś otrzymałem paczkę od sklepu.

Co znalazłem w paczce?

Te same uszkodzone buty tylko, że w innym pudełku. Naprawiony został jedynie czubek lewego buta. Dziura w lewym bucie oraz uszkodzenia obcasa zostały przez producenta zignowowane, chociaż sklep musiał mu przesłać  zdjęcia na których wyraźnie widać co jest w bucie uszkodzone (te same zdjęcia są zamieszczone w tym wątku). Dodatkowo w karcie reklamacyjnej napisałem co butom dolega. Widocznie nikt w sklepie nawet nie sprawdził nawet co przyszło do nich z fabryki, o co mam do nich żal. Po rozmowie telefonicznej Pani ze sklepu zobowiązała się zamówić kuriera tak żebym przesłał te buty z powrotem do sklepu, dlatego wstrzymam się narazie z wyrażeniem opinii na ich temat.

Co się natomiast tyczy renomowanej firmy Nord. Rozumiem, że kupiłem tańszy produkt, ale to jak zostałem potraktowany zakrawa na niesmaczny żart.

"Mądrzy ludzie uczą się na cudzych błędach"- mam nadzieje, że dzięki powyższym informacjom użytkownicy tego forum unikną sytuacji która mnie spotkała.

Pozdrawiam serdecznie