Jump to content

Klapiące converse

Recommended Posts

Cześć 

Ostatnio kupiłem sobie trampki converse. Martwi mnie jednak to że podczas chodzenia buty "kłapią". 
Wymieniłem je, jednak w nowej parze dzieje się to samo. długość mojej stopy to 28 cm, buty zaś mają wkładkę 28,5.
Czy to wina zbyt dużych trampek (rozm. o dł. wkładki 28 jest da mnie za mały. pozostałe pary butów mam 28,5)? Czy może ta wada z czasem minie kiedy buty się trochę rozchodzą?

Edited by n0body

• 3 weeks later...

Cóż temat wprawdzie ma parę dni ale wydaje mi się że mogę rzucić nowe światło na sprawę.

Obstawiam że chodzi o tak zwaną luźną piętę, czyli stopa nie jest wystarczająco mocno dociskana (do podeszwy) obok kostki i w momencie odbicia pięta się unosi. Inaczej mówiąc but jest zbyt luźny w górnej części podbicia. Niestety nie mam na to sposobu, ale strzelałbym że podpiętki mogą pomóc ( jeśli to to oczym myślę). Jeśli znajdziesz jakiś alternatywny sposób daj znać, jestem przekonany że wiele osób skorzysta. :)

Problem rozwiązałem wymieniając buty na mniejszy rozmiar.
Dziwne bo kiedy pierwszy raz je kupiłem (przez internet) były w rozmiarze 43, i były stanowczo za małe, wymieniłem na 44 i były ok - no może MINIMALNIE za duże. Po przeczytaniu odpowiedzi od nie_problem, postanowiłem pójść do sklepu z converse i przymierzyć 43 który wcześniej był za mały. I o dziwo - pasowały :? 44 oddałem, 43 kupiłem w innym sklepie i teraz je nosze. Po całym dniu noszenia 43 trochę uciera mnie w mały palec, ale zakladam że zarówno but jak i stopa z czasem się do siebie dopasują.
Dzięki za odpowiedź :)

Edited by n0body