Jump to content

Najlepszy materiał na podeszwę, hipertrudnościeralny niezniszczalny. Jaki?

Recommended Posts

Dzień dobry

Dzisiaj kolejne pytanie. Panie, Panowie proszę podpowiedzcie.

Jaki jest obecnie, najlepszy jakościowo, najwytrzymalszy,  materiał na podeszwę do butów sportowych letnich? Najważniejsze cechy, które mnie interesują to: trudnościeralny, niepękalny, ogólnie niezniszczalny, czyli ma służyć na lata. Jakość najważniejsza.

Może są firmy godne polecenia?

Byłbym wdzięczny za pomoc.

Ja niezmiennie uważam, że najbardziej "pancerne" są wyroby Vibramu. Tyle że raczej nie kupisz jednostkowo gotowych spodów (przynajmniej ja nie mam pomysłu gdzie) a new flex (coś jak styrogum) nie ma sobie równych w swojej kategorii.

Ostatnio jednak miałem dwie osoby które wydarły przód spodów z new flexa ... nie wiem jak, może pojawił się jakiś gorszy gatunek choć dostawca zarzeka że to ten co zawsze.

Guest matze

Niby super trudno scieralne vibramy (tak pisal producent) pozegnaly sie w moich butach trekkingowych po ok. 2000 km. Czytajac tytul tematu chcialem równierz zaproponowac opone ale @difer byl szybszy.

Dzięki Bananetti

Czytałem już o tej gumie, rzeczywiście, podobno jedna z lepszych. Trzeba przetestować.

Znalazłem w jednym sklepie "poligumy vibram" w arkuszach, tyle że nie ma informacji o "new flex". Rozumiem, że to konkretny model tej gumy?

Jest jeszcze sporo innych firm. Czy rzeczywiście im droższe tym lepsze w tym przypadku?

Difer, Matze, Nie_problem

oponę już mam przygotowaną do cięcia, ale właśnie szukam czegoś w arkuszach, ale dziękuję za pomoc.

Kiedyś nawet oglądałem filmik o ekologicznych butach i właśnie tam wykorzystywane były opony na podeszwy. Tylko, kurde, nie mogę znaleźć linka do niego.

Jeszcze raz dzięki za pomoc, Panowie.