Maciej Posted April 24, 2014 Report Share Posted April 24, 2014 Dzień dobry Dzisiaj kolejne pytanie. Panie, Panowie proszę podpowiedzcie. Jaki jest obecnie, najlepszy jakościowo, najwytrzymalszy, materiał na podeszwę do butów sportowych letnich? Najważniejsze cechy, które mnie interesują to: trudnościeralny, niepękalny, ogólnie niezniszczalny, czyli ma służyć na lata. Jakość najważniejsza. Może są firmy godne polecenia? Byłbym wdzięczny za pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bananetti Posted April 24, 2014 Report Share Posted April 24, 2014 Ja niezmiennie uważam, że najbardziej "pancerne" są wyroby Vibramu. Tyle że raczej nie kupisz jednostkowo gotowych spodów (przynajmniej ja nie mam pomysłu gdzie) a new flex (coś jak styrogum) nie ma sobie równych w swojej kategorii. Ostatnio jednak miałem dwie osoby które wydarły przód spodów z new flexa ... nie wiem jak, może pojawił się jakiś gorszy gatunek choć dostawca zarzeka że to ten co zawsze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
difer Posted April 25, 2014 Report Share Posted April 25, 2014 To mniej więcej powinno sprostać twoim wymaganiom. OPONA Więcej na forum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest matze Posted April 25, 2014 Report Share Posted April 25, 2014 Niby super trudno scieralne vibramy (tak pisal producent) pozegnaly sie w moich butach trekkingowych po ok. 2000 km. Czytajac tytul tematu chcialem równierz zaproponowac opone ale @difer byl szybszy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted April 26, 2014 Report Share Posted April 26, 2014 Trochę już było w temacie: http://www.wbutach.pl/topic/1662-podeszwy-z-opony/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciej Posted April 29, 2014 Author Report Share Posted April 29, 2014 Dzięki Bananetti Czytałem już o tej gumie, rzeczywiście, podobno jedna z lepszych. Trzeba przetestować. Znalazłem w jednym sklepie "poligumy vibram" w arkuszach, tyle że nie ma informacji o "new flex". Rozumiem, że to konkretny model tej gumy? Jest jeszcze sporo innych firm. Czy rzeczywiście im droższe tym lepsze w tym przypadku? Difer, Matze, Nie_problem oponę już mam przygotowaną do cięcia, ale właśnie szukam czegoś w arkuszach, ale dziękuję za pomoc. Kiedyś nawet oglądałem filmik o ekologicznych butach i właśnie tam wykorzystywane były opony na podeszwy. Tylko, kurde, nie mogę znaleźć linka do niego. Jeszcze raz dzięki za pomoc, Panowie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts