kermio Posted April 8, 2014 Report Share Posted April 8, 2014 Witam. Jestem posiadaczem air maxów z zamszu. Mam już je dość długo i nie są nigdzie porozklejane ani nie posiadają żadnych uszkodzeń. Jedyną wadą jest to, że kolor strasznie wyblakł, chciałbym jakoś przywrócić im dawny blask, ale nigdzie nie mogę znaleźć renowatora do takiego koloru butów. Proszę o pomoc, niżej udostępniam zdjęcia butów ze sklepu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted April 8, 2014 Report Share Posted April 8, 2014 A zrób proszę kilka fotek stanu faktycznego w świetle dziennym i wklej. Zobaczymy co da się zrobić. Renovatora w tym kolorze raczej nie znajdziesz. Ewentualnie można spróbować zmieszać kolory Tintur Saphira: nr 64 (na schemacie nr 23) + nr 06 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kermio Posted April 9, 2014 Author Report Share Posted April 9, 2014 Aktualny stan: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted April 9, 2014 Report Share Posted April 9, 2014 No to podtrzymuję. Próbowałbym tak: Czyszczenie - Omnidaim lub Suede Nubuck Cleaner Renowacja koloru - albo bezbarwny Suede Nubuck Color, który wydobędzie nieco oryginalnego pigmentu, albo konkretnie Farbami Saphir (zmieszać w odpowiedniej proporcji 23+06) Oczywiście szczoteczka do zamszu w stałym użyciu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts