Dizze Posted April 7, 2014 Report Share Posted April 7, 2014 Witam, z góry proszę jeśli to nie jest odpowiedni dział proszę nie usuwać tematu, tylko jeśli jest taka możliwość przenieść go! dziękuję A teraz mój problem, jestem posiadaczem butów koszykarskich nike hyperfuse. Problemem są siateczki, które w nich się znajdują niestety już troszkę zżółkły, co nie wygląda za fajnie. Próbowałem je wybielić szorowaniem + cif i innymi tego typu środkami czystości. Nie wiem czy to nie było błędem (bo nie za bardzo się znam), i czy jest jakaś szansa na wybielenie tych siateczek? W załączniku dołączam zdjęcia, pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted April 7, 2014 Report Share Posted April 7, 2014 Czyściłbym tę siateczkę jednak Universal Cleanerem lub Shampoo Co do zabielania ... hmmm ... nie bawiłem się, ale może spróbowałbym białym Shoe Creamem lub Super White ... ? No, ale podkreślam, że to byłby eksperyment poprzedzony próbą na małym skrawku, by czegoś nie skopać Coś na tej zasadzie:http://www.blancoandbull.com/repro-blanco/no-97-the-shoe-cream-method/ Chyba nie mam w domu butów na białej siatce ... ale jak coś znajdę, to może spróbuję na dniach i dam znać czy nie zepsułem kolejnej pary Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dizze Posted April 10, 2014 Author Report Share Posted April 10, 2014 Dzięki za pomoc, pomysł wydaje mi się bardzo fajny, może spróbuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted April 10, 2014 Report Share Posted April 10, 2014 Daj cynk, czy coś z tego wyszło Też jestem ciekaw Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted May 23, 2014 Report Share Posted May 23, 2014 Tu przykład czyszczenia i wybielania tekstylnych butów. Myślę, że na podobnej zasadzie można próbować z siateczkami właśnie. W użyciu Tarrago Textile Cleaner i Tarrago Super White Źródło: http://shop.plaza.rakuten.co.jp/primeavenue/diary/detail/201405230000/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts