mohican Posted April 6, 2014 Report Share Posted April 6, 2014 Witam-Trochę mnie nie było ale jestem-miedzy czasie postanowiłem zmienić kopyto do lotników aby było bardziej smukłe musiałem przebić na nowe.Trudna to robota ,ale nikt nie mówił że będzie łatwo.Przebiłem na inne kopyto i dołożyłem bizę następnie uformowałem podszewkę i wkleiłem ją.Odszyłem przy samym brzegu Zostało całość zaciągnąć na kopyto i powinno być ok.Załączam foty..Być morze nie wygląda to okazale ale myslę że jak wykończe będzie ok w końcu to moje pierwsze lotniki.Między czasie próbowałem też innych lotników ze skóry licowej tradycyjnie skóra licowa otwarta do patynowania nie wiem jeszcze jaki kolor zasugerujcie coś -metoda ta sama pierwsze obicie na kopycie -dopasowanie podszewki -wklejenie zakładek-w zasadzie zaciągnąć wierzch i wykańczac dodaję foty..tutaj już dodane zakładki.Myślę e teraz pójdzie szybciej i niebawem się odezwę z resztą fotek-pozdr.-mohican 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted April 6, 2014 Report Share Posted April 6, 2014 Wiedziałem, że coś się kroi Jak zawsze - trzymam kciuki! Co do koloru, może coś w burgund? Albo jaki ciekawy czekoladowy brąz ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted April 11, 2014 Author Report Share Posted April 11, 2014 Witam-Dodaje następne fotki z lotnikami zaciągnięte cholewki na kopyta 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted April 13, 2014 Author Report Share Posted April 13, 2014 Witam-Dodaje fotki z końcowych prac przy lotnikach-dodałem otok i lekko podbarwiłem kolorem rudym ,trochę się kolor podostrzył.Na tym kończę-pozostało dopasować podeszwę i obcas.Oczekuję na słowa krytyki -pozdrowienia-mohican 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makowiec Posted April 13, 2014 Report Share Posted April 13, 2014 Tylko nie nabłyszczaj ich. Są świetne takie rude i matowe. Nie psuj ich połyskiem. Kurde mam kompleksy. Powiedz tylko, że to 43/44. Jakiej krytyki...? Ręce mi opadły. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted April 13, 2014 Author Report Share Posted April 13, 2014 Na pewno nie będę nabłyszczał zostają nubukowe -rozmiar 40 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted April 14, 2014 Report Share Posted April 14, 2014 No ja też je biorę Jak dla mnie, to bardzo fajna realizacja i oklaski. Jeżeli krytyka, to trzeba poczekać na opnie ortodoksów SZACUNECZEK! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voy Posted April 24, 2014 Report Share Posted April 24, 2014 (edited) Świetne kopyta. Gdzie kupiles? Buty oczywiscie tez wyszly genialnie. Edited April 24, 2014 by voy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted April 26, 2014 Author Report Share Posted April 26, 2014 Witam-Zakończyłem dziś lotniki pokazuję foty i proszę o ocenę -dołożyłem podeszwę z kruponu włoskiego nie jest on najlepszej jakości w porównaniu z naszym krajowym jest trochę jakby bardziej miękki-podejrzewam że dlatego oby częściej zaglądac do zakładu szewskiego w celu zrobienia nowych zelówek włosi mają specyficzne podejście do tematu. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted April 26, 2014 Report Share Posted April 26, 2014 Jestem pod dużym wrażeniem! Szukałbym oczywiście jeszcze nieco bardziej opływowych (wytaliowanych) kształtów, ale to już jest kwestia dość indywidualna. Jak sam oceniasz pracę? Jesteś zadowolony, czy przy kolejnej podobnej realizacji chciałbyś coś poprawiać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted April 27, 2014 Author Report Share Posted April 27, 2014 witam-Jest jeszcze wiele do zrobienia przy każdych robionych butach odkrywam coś nowego i powoli wdrażam je w następną parę -nie od razu kraków zbudowali.Jeszcze trochę i myślę że będę zadowolony choc bardzo krytycznie podchodzę do swoich wypocin-pozdrawiam -mohican Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makowiec Posted April 27, 2014 Report Share Posted April 27, 2014 ... ... ... ................. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voy Posted April 27, 2014 Report Share Posted April 27, 2014 (edited) Wygladaja fantastycznie. Dalej chcialbym wiedziec co to za kopyta A z krytyki to chyba lewy ma wiekszy otok po zewnetrznej stronie niz prawy. Taki marudny bede Edited April 27, 2014 by nie_problem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted April 27, 2014 Author Report Share Posted April 27, 2014 Wygladaja fantastycznie. Dalej chcialbym wiedziec co to za kopyta Siemasz nie wiem komu pisałem o kopytach ale pisałem.Mniejsza z tym -kopyta z firmy TATKO Kalwaria koło Wadowic-model kopyt to Mario. A z krytyki to chyba lewy ma wiekszy otok po zewnetrznej stronie niz prawy. Taki marudny bede Siemasz-dobra uwaga pierwszy raz robiłem coś takiego ,nie jest to proste jak by się zdawało w następnych się poprawię ... ... ... ................. Siemasz -Ale się rozpisałeś że ho ho ho-pozdr-mohican Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bananetti Posted April 28, 2014 Report Share Posted April 28, 2014 Ładnie ci wyszły. Tak na marginesie sam ciągniesz z Włoch skórę czy masz jakiegoś dostawcę na miejscu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted April 29, 2014 Author Report Share Posted April 29, 2014 Ładnie ci wyszły. Tak na marginesie sam ciągniesz z Włoch skórę czy masz jakiegoś dostawcę na miejscu? Siemasz -Te skórska na podeszwę -krupon-kupiłem okazjonalnie w f-mie Servineti w Stanisławie Górnym.Jak mi się skończą zapasy będę musiał pojechać do Kalisza-pozdr-mohican Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Belteszassar Posted April 30, 2014 Report Share Posted April 30, 2014 No to ja coraz bardziej pogrążam się w kompleksach i nawet nie będę pokazywał swoich sandałów bo przy czymś takim to byłby wstyd. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted April 30, 2014 Report Share Posted April 30, 2014 Jak nie będziesz? Pokaż, pokaż ... Ja nic nie potrafię zrobić, a i tak pokazuję Pokazuj, pokazuj, a przy wsparciu Kolegów po fachu realizacje na bank będą coraz lepsze ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Belteszassar Posted April 30, 2014 Report Share Posted April 30, 2014 (edited) Jak nie będziesz? Pokaż, pokaż ... Ja nic nie potrafię zrobić, a i tak pokazuję Pokazuj, pokazuj, a przy wsparciu Kolegów po fachu realizacje na bank będą coraz lepsze ! Dopóki nie będę miał odpowiednich narzędzi, nie zrobię nic ciekawego co można by poddać "krytyce" a sandały... lubię ale podeszwa całkiem spaprana bo wycinana nożykiem do tapet, nie miałem (nadal nie mam) żadnych doświadczeń z "butoróbstwem" i robiłem je intuicyjnie. Edit. Przepraszam za pisanie nie na temat. Edited April 30, 2014 by Belteszassar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Wojciech Posted September 21, 2015 Report Share Posted September 21, 2015 siemka! powidziwiam Twoje obuwie i chciałbym Cie zaypytać o noski i zapiętek usztywnienie ,czy też robisz to mocząć w acetonie czy masz inną technologie? jeśli to nie tajemnica oczywiscie.pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted September 30, 2015 Author Report Share Posted September 30, 2015 Witam-Przepraszam że nie pisałem -dziś wróciłem z urlopu-noski i zapiętki robię z dostępnych kawałków skóry wklejam na butapren i szlifuję krawędzie-pozdr-mohican Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts