gwizdus Posted August 28, 2011 Report Share Posted August 28, 2011 Witam. Szukałem i szukam nie od dziś odpowiedzi na dręczące mnie pytanie odnośnie moich kilkuletnich butów marki wymienionej w temacie. Nie wiem gdzie się z tym udać i gdzie pytać dlatego zakładam temat tutaj. Jeśli coś nie tak to proszę o wyrozumiałość i przeniesienie tematu w inne miejsce. Przechodząc do sedna sprawy: Parę lat temu kupiłem za całkiem nie duże pieniądze Nike AIR (zdj poniżej) To są moje najlepsze buty jakie kupiłem w życiu, chodziłem w nich duuużo co widać na zdjęciach a jedyne uszkodzenia to przetarcia skóry. Trzymają sie całkiem nieźle jak na buty podajże 5cio letnie Chciałbym powtórzyć ten zakup ale nigdzie nie mogę ich znaleźć gdyż nie znam pełnej nazwy. Gdyby ktoś mógł pomóc byłbym wdzięczny, choćby za skierowanie mnie gdzie szukać odpowiedzi na to pytanie, jakieś inne forum etc. Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted August 28, 2011 Report Share Posted August 28, 2011 Seria Nike Air Force ale to tylko mój strzał - ja się na tych nie znam i nie powiem nawet jaki to nr - prawdopodobnie rocznik 2007. Ale wzorek jakby z lat 1987. Wg mnie pozostaje ci szukanie na portalach aukcyjnych bo w żadnym " Liniowym " sklepie już ich nie dostaniesz . ED Np. http://www.ebay.com/itm/DS-NIKE-AIR-JORDAN-1-SILVER-25TH-ANNIVERSARY-cdp-xi-v-/280721254434?pt=US_Men_s_Shoes&var=&hash=item870d07256a Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted August 28, 2011 Report Share Posted August 28, 2011 Witam! Zrób fotkę metki i wklej tu, albo spisz i podaj nam ciąg 9 cyfr, jak w załączonej fotce. Spróbujemy pomóc pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted August 28, 2011 Report Share Posted August 28, 2011 To Nike mają swój kod NSN (Nato Stock Number) - oczywiście żart z mojej strony - ale wiedziałem ,że się nie znam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted August 28, 2011 Report Share Posted August 28, 2011 Ja obstawiam Nike Air Flight. W ogóle mam wrażenie, że miałem ten model już w dłoniach, ale tyle tego się przewaliło, że ma starcza pamięć nie odtwarza Niech kolega wesprze nas numerkiem Nato czy Netto czy jak kto woli i powinno być łatwiej pozro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted August 28, 2011 Report Share Posted August 28, 2011 Kolega na priv wkleił metkę, bo nie może pisać na forum - zablokowana opcja - AXE316, coś zmieniałeś w opcjach?: Niestety, kluczowych cyferek na metce brak, czyli początkowych - może w drugim bucie lepiej? Ostatnie 3 cyfry to kolor No, ale jutro powalczę, bo dziś już padam niestety, bo rozjazdowym weekendzie pozdrawiam serdecznie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted August 28, 2011 Report Share Posted August 28, 2011 Dostaję PW, ale odpowiadam tu, bo może komuś się jeszcze kiedyś info przyda Zatem, wydaje mi się, że to będzie numer kończący się na "141" czyli: ..1327-141 i jak dla mnie brakuje dwóch pierwszych cyfr. Dlaczego ten akurat? Ponieważ 3 ostatnie cyfry w kodzie to kolor, a 141 to akurat biało granatowe w palecie Nike, dla przykładu but NIke Air Flight Soarin o kodzie 357632-141: http://www.shoedeals4u.com/detail.asp?ShoeId=357632-141 Jutro poszperam dokładniej, może coś namierzymy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted August 28, 2011 Report Share Posted August 28, 2011 Aha, na dole metki gdzieś zazwyczaj podany jest rocznik w formacie, np 02/18/09 - jak widać to też poprosimy o info. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted August 29, 2011 Report Share Posted August 29, 2011 BINGO! NIKE AIR BALLER PT BASKETBALL pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwizdus Posted August 29, 2011 Author Report Share Posted August 29, 2011 @nie_problem odnośnie pw: Teraz jest już w porządku, mogę odpisać hehe dzięki jeszcze raz a tak w ogóle to te butki są chyba jeszcze starsze, bo rano bylem trochę zaspany i przekręciłem strony powinno być 07-20-05 a nie 05-20-07 czyli wychodzi na to że są z 2005r. jeśli dobrze to pojmuje. Musze przyznać ze te butki przetrwały już wiele innych które miałem. Na allegro są jedne, wydaje mi się nawet ze dokładnie te ale kolorystyka mi nie podchodzi no i przede wszystkim troszkę za duże :/ to link: http://allegro.pl/buty-nike-air-baller-roz-45-5-do-koszykowki-kosza-i1789660842.html Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted August 29, 2011 Report Share Posted August 29, 2011 Nie ma za co. O zakup będzie chyba jednak ciężko Na ebay też sucho - jedynie te, ale kolorystycznie już bardziej zbliżone, tylko trafić rozmiar to sztuka : http://cgi.ebay.pl/Nike-air-PT-Baller-gr-40-5-Schuh-Shoe-Neu-mit-Karton-/180669480005?pt=DE_Sport_Mannschaftssportarten_Teamsport_Schuhe&hash=item2a10bd7c45 pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Molek123654 Posted September 25, 2011 Report Share Posted September 25, 2011 Witam, dodam, że jest napis AIR, ale nie mam pojęcia co to za model, szukałem i nie mogę znaleźć. Pomóżcie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted September 25, 2011 Report Share Posted September 25, 2011 Witaj! Zerknij w ten wątek, spisz numerki z metki, albo zrób fotkę metki i pokaż - spróbujemy pomóc. W załączeniu fotka poglądowa: pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Molek123654 Posted October 19, 2011 Report Share Posted October 19, 2011 041012 to numerki :] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted October 19, 2011 Report Share Posted October 19, 2011 A trzy ostatnie? Bo może to nie ten numerek co trzeba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 witam. ktos wie jak dokladnie nazywa sie ten model butow co na zdjeciu? choci mi chociaz o model a kolor mozna dopasowac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 Eeeeeee łatwizna - daj coś trudniejszego haha To buty FORUMOWE Dokładnie: Frank the Butcher x adidas Originals Forum Crest Hi No i teraz, za karę, iż takie łatwe zagadki nam tu dajesz - zostaniesz najaktywniejszym użytkownikiem forum pozdrawiam + nie ma za co Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 A jak lubisz takie klimaty to może Ci się jeszcze spodoba: James Bond For David Beckham x adidas Originals – Marathon TR Mid Gore-Tex Ja osobiście w sportowym obuwiu lubię takie kolorystyczne zestawienie adidas Originals – Conductor Hi Brown pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 jestem bardzo wdzieczny, tylko teraz gdzie takie znalezc? te pozostale propozycje tez calkiem niezle. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 Obawiam się, że jedynie za oceanem. Zwykłe Adidas Forum wysokie i niskie w różnych konfiguracjach dostaniesz i na Allegro: http://allegro.pl/listing.php/search?string=forum+adidas&category=0&sg=0&order=bd&change_view=1 Ale o takie perełki, jak Ci wpadły w oko to już trzeba się nieco bardziej postarać pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charin Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 Podepnę się, bo muszę to napisać: adidas Originals – Conductor Hi Brown są świetne... Nienawidzę Cię "nie_problem", bo teraz będą za mną chodzić... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 Haha No też Cię lubię Nie przejmuj się nie będziesz jedyną osobą prześladowaną przez ten model. Może założymy Klub Psychicznie Zniszczonych Przez Conductora KPZPC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krizg77 Posted January 22, 2012 Report Share Posted January 22, 2012 adidas Originals – Conductor Hi Brown miałem kiedyś podobne na warsztacie to na prawdę bardzo dobrze zrobione buciki (konstrukcja - brak punktów zapalnych) stosunkowo proste (bez bajerów) , szyta podeszwa... myślę, że warte polecenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maltor Posted February 14, 2012 Report Share Posted February 14, 2012 Siema, czy wiecie może jaki to jest model butów nike? byłbym bardzo wdzięczny. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted February 14, 2012 Report Share Posted February 14, 2012 Strasznie niewyraźna fotka, ale to pewnie któraś z wersji Nike Free Masz tu trochę opcji http://www.google.pl/search?q=nike+run&hl=pl&client=firefox-a&hs=DVh&rls=org.mozilla:pl:official&prmd=imvns&source=lnms&tbm=isch&ei=C5M6T6rIO4_Wsgb-1djoBg&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&cd=2&ved=0CDUQ_AUoAQ&biw=1787&bih=1196#hl=pl&client=firefox-a&hs=TVh&rls=org.mozilla:pl%3Aofficial&tbm=isch&sa=1&q=nike+free+black+red&oq=nike+free+black+red&aq=f&aqi=g-L1&aql=&gs_sm=3&gs_upl=92666l94614l0l94790l10l10l0l4l4l0l138l633l2.4l6l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=5ebd39bdc89ebb3&biw=1787&bih=1196 pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts