veer-singh Posted March 11, 2014 Report Share Posted March 11, 2014 witam po małej przerwie!brak czasu ostatnio na szalone projekty, ale nagle przyszło natchnienie i postanowiłem zrobić nowy model mokasynów. Materiałem jest skóra licowa o grubości 3mm, buty z uwagi na to są uszyte bez podszewki, bo w sumie nie jest potrzebna. Spód ze styrogumu 6mm i zelówka "pszczółka" 3,5mmWiosenne, lekko "casualowe" jak to mówi moja żona Ciekawostką jest to, że całe cholewki zszyłem ręcznie slamem, zależało mi, żeby były trwałe i masywne. Zobiłem je pod kolor torby z poprzedniego tematu. Tak na mnie moja kobieta wpływa, że lubię mieć wszystko pod kolor pedantyczny się robię troche, ale co tam, w sumie mi to pasuje Poniżej kilka zdjęć z produkcji i efekty końcowe 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corn Posted March 11, 2014 Report Share Posted March 11, 2014 Hmm a jakby tak wykończyć te brzegi i przejechać brązowym edge kote'm (ogólnie do krawędzi, ale nie wiem jak to się będzie przy butak sprawdzało). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
veer-singh Posted March 12, 2014 Author Report Share Posted March 12, 2014 no właśnie nie do końca byłem przekonany, czy to zda egzamin, przy chodzeniu mogłoby się to z czasem wykruszyć i byłaby kapa... mizdra jest bardzo ładna, jasna, więc nie chciałem ich na siłę upiększać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corn Posted March 12, 2014 Report Share Posted March 12, 2014 Jeśli nie edge kote to zwykła farba. Najpierw wykończenie, później farbowanie krawędzi, a na koniec jeszcze wzmocnić wodą klejową (wzmocni i zlepi krawędzie). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts