veer-singh Posted February 13, 2014 Report Share Posted February 13, 2014 poniżej dwa portfele, które zrobiłem z tego samego szablonu, cieniowany dla mojego kumpla w podzięce za drobną przysługę, a drugi z różą zażyczyła sobie moja szwagierka więc jako dobry szwagier postarałem się jak mogłem! Opis wykonania portfela cieniowanego Materiał: skóra bydlęca 2mm - okładka, 0,7-1mm - środek (wycienianie skóry robiłem safety bevelerem) Szycie: Slam beżowy 1mm Wykończenie: najpierw nałożony na środek Gel Antique brazowy, później cieniowanie robione aerografem i na koniec Apretto Mild bezbarwna... pierwsza próba to była, następne lepiej wyjdą (chociaż kumplowi się podoba, sam taki sobie zarzyczył widząc pierwsze moje testowanie aerografu więc jest dobrze;) ) Opis wykonania portfela z różą Materiał: skóra bydlęca 2mm - okładka, 0,7-1mm - środek Szycie: Slam beżowy 1mm Wykończenie: ornamenty róże pociągnąłem 3 razy Apretto bezbarwną, a następnego dnia nałożyłem Gel Antique i pięknie się kolory odddzieliły. Bałem się, że się zmiesza wszystko i będzie kapa, ale wyszło naprawdę dobrze, żadnych zacieków, nic się nie pomieszało Z powodzeniem polecam ten sposób, jak ktoś kombinuje jak uwypuklić pewne elementy ozdobne innym kolorem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts