qbeq Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 Witam Mam problem ze steryną na czubku buta. Buty są ze skóry licowej, brązowe, na piętach i czubkach cieniowane. Czy jest możliwość wyciagnięcia lub w jakimś stopniu zniwelowania śladu? Przyciemnienie czubków samą pastą nie dało żadnych rezultatów. Oczywiście właścicielka nie chce zmieniać odcienia butów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
difer Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 Lepiej by było to zobaczyć, ale gdybając: steryna i wosk szewski mają wiele wspólnego, wosk podgrzany wnika w skórę dość głęboko, spróbuj podziałać na plamę termicznie najlepiej opalarką , krótko punktowo wysoka temperatura. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
colliedundee Posted February 13, 2014 Report Share Posted February 13, 2014 Ekhmmm, ja bym zrobił to tak: 2 x mycie mydłem glicerynowym 1-2 razy terpentyną MUSI puścić............ Potem pasta. Zrobiłem ostatnio w ten sposób buty klientki, choć wcześniej chciała je wyrzucić do kosza......... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted February 13, 2014 Report Share Posted February 13, 2014 Warto byłoby faktycznie zobaczyć fotki, ale jak już to jechałbym podobnie jak @colliedundee Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts