MK Leathers Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 Ponieważ zdarza mi sie robić paski z różnych egzotyków klienci często pytają jak mają taką skórę pielęgnować. To samo pytanie skierowałem do paru osób, które o pielęgnacji skór wiedzą sporo i w efekcie trafiło w moje ręce parę produktów firm Saphir i Tarrago do tych celów przeznaczonych. W miarę powstawania nowych pasków postaram się pokazać efekty stosowania w/w. Jednocześnie mam prośbę, jeśli macie jakieś doświadczenia w tym temacie, piszcie tutaj, pokazujcie efekty. Na pierwszy ogień poszły paski z kajmana oraz rekina i krem Saphir Reptan. Już sama nazwa wskazuje przeznaczenie Krem jest dosyć gęsty, łatwo nakłada się szmatką. Po nałożeniu na skórę zauważyłem, że skóra zmatowiała (widać to na krótszym pasku) krem wchłonął się na całej powierzchni. Po odczekaniu paru minut i przetarciu/delikatnej polerce połysk wrócił ze zdwojoną siłą Tak samo potraktowany został rekin, co fajnie wydobyło fakturę tej skóry. Mateusz 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted February 16, 2014 Report Share Posted February 16, 2014 Oba pięknie się prezentują, a Kajman dla mnie złapał optymalną głębię i połysk. Dzięki za foto-lekcję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiance Posted March 6, 2014 Report Share Posted March 6, 2014 gel glass też jest wart przetestowania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts