Jump to content

Meindl Island - Pierwsza Krew

Guest T'J
 Share

Recommended Posts

Witam.

Posiadam Meindle Islandy które są troszke zapuszczone, postanowiłem wziąć się za nie:

* poprawienie wyglądu i kondycji nubuku

* pozbycie się małych pęknięć z gumowego otoku

* doklejenie otoku do buta ( dwa punkty po dwa milimetry )

W celu poprawienia kondycji i wyglądu nubuku zakupiłem ; szczotkę do nubuku, Coccine Nubuck Cleaner i Coccine Ravvivant.

Wystarczy to na początek ?

Jak najlepiej postępować z tymi środkami ?

Jak rozwiązać problemy gumowego otoku ?

Pozdrawiam serdecznie,

Tomek

Nie znam charakterystyki środków tej marki, ale domyślam się, że masz na stanie Cleaner, Renowator do nubuku i szczoteczkę, zatem zestawy do standardowej pielęgnacji nubuków.

Po wszystkim warto buty zabezpieczyć dobrym Nano Protectorem.

Co do napraw otoku, to proponuję zrobić fotki, które obrazują problem i zamieścić je w dziale szewskim. Tam prędzej ktoś Ci doradzi:
http://www.wbutach.pl/forum/38-szewstwo-r%C4%99czne-szycie-but%C3%B3w-i-reklamacje-obuwia/

Wiesz, nie chciałbym spamować forum tematami o podobnej tematyce.

Jeśli to nie problem to chciałbym prowadzić tenże właśnie wątek o moich Meindalach przez cały okres ich używania, obiecuje że będę zamieszczał różne fotorelacje z zabiegów.

Prosiłbym szanownego Moderatora / Administratora o przeniesienie tego wątku do bardziej odpowiedniego działu, jeśli taki istnieje.

Mam kolejne pytanie, a nawet dwa ; chciałbym zaimpregnować szwy w Meindlach  impregnatem wymyślonym przez Axe tzn. wosk pszczeli rozpuszczony w terpentynie (1:10) Mogę użyć terpentyny dostępnej w sklepie budowlanym ? Czy terpentyna nie uszkodzi nubuku, szwów ?