Jantar Posted December 29, 2013 Report Share Posted December 29, 2013 (edited) Witam serdecznie, Jest to mój pierwszy temat na forum, jeśli pomyliłem dział, przepraszam i proszę o przeniesienie. Jakiś czas temu zakupiłem następujące buty: Producent nie podaje dokładnie w jaki sposób te buty pielęgnować. Podaje tylko, materiał z którego są wykonane - skóra licowa. Skóra jest matowa i miękka w dotyku, dla mnie na pierwszy rzut oka wygląda na nubuk, ale się nie znam. Bardzo proszę o pomoc w identyfikacji materiału oraz w wyborze środków do prawidłowego czyszczenia i konserwacji tych butów, nie chciałbym ich zniszczyć. pozdrawiam Marcin Edited December 29, 2013 by Jantar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted December 29, 2013 Report Share Posted December 29, 2013 W istocie prezentuje się to dość nubukowo i przy stosowaniu środków do licówki możesz stracić ten efekt na rzecz gładkości i połysku. Jeżeli ma pozostać mat to proponuję: Czyszczenie - Universal Cleaner Natłuszczenie i impregnacja - Saphir Onguent Na mokre warunki można dodatkowo zabezpieczyć - Tarrago Nano Protector 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts