Jump to content

Wada fabryczna?

Guest Woolter
 Share

Recommended Posts

Guest Woolter

Witam,

kupiłem całkiem nowe buty Demar Alpy GTX. Pierwszy wypad do lasu, po ok. 7km zaczęło się w środku buta robić coś dziwnego... Wkładka w lewym bucie chyba się jakoś częściowo odkleiła? Zaczęła "wchodzić" w zagłębienia stopy, między dużym palcem a resztą stopy i na środku. Po naciśnięciu palcem na te wybrzuszenia czuć że w środku jest powietrze, po cofnięciu palca wybrzuszenie znowu się napełnia, jak sprężyna. W prawym bucie wszytko jest tak jak trzeba. 

Wydaje mi się, że jest to wada fabryczna, czy jak to się tam nazywa... Jak sądzicie, powinienem to zareklamować? Myślałem też nad tym, że może wkładka nabiera kształtu mojej stopy, no ale przecież wtedy te wybrzuszenia nie były by wypełnione powietrzem? No i jeszcze znalazłem na stronie http://polbut.com.pl/pl/p/Buty-trekkingowe,-mysliwskie,-meskie-ALPY-GTX-Demar/893  informację, że: "Air-Comfort – profesjonalna wyściółka do obuwia wykonana z materiału PU/skóra. Anatomiczny kształt wyściółki zapewnia komfort i higieniczność, a jej wyjątkowa budowa zapewnia cyrkulację powietrza wewnątrz buta.

Zastosowanie w wyściółce materiału PU zapewnia izolację termiczną, amortyzację i niezmienność kształtu nawet po kilkuletnim użytkowaniu." Tylko nie wiem czy ma to związek z moim problemem... 

Proszę o pomoc i od razu dziękuję za wszelką pomoc  :)

Edit: Nie wiem czemu mi takie paski białe wyszły, sorry 

Edit 2: Zdjęcie tego zjawiska jest po prostu niemożliwe...

Edited by Woolter

Jak dla mnie to, jeżeli czujesz dyskomfort to warto konsultować to bezpośrednio ze Sprzedawcą i Producentem. Chyba najpierw próbowałbym nawet dopytać producenta.

Może, któryś z Szewców miał do czynienia z czymś takim i poradzi coś konkretniej. Ja niestety nie do końca czuję problem

Też nie wiem skąd te paski :)

Guest Woolter

Szukam w necie czegoś typu pomoc online DEMAR, ale oni w ogóle takiego czegoś chyba nie mają. Zdecydowanie czuć dyskomfort w przeciwieństwie do drugiego buta.

Może ktoś jeszcze inny ma w tym jakieś doświadczenie?

Czy ktoś wie coś więcej na ten tema? Naprawdę zależy mi na tych butach.