veer-singh Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 (edited) kumpel chciał buty wyrzucić, bo się jak on to zgrabnie ujął "rozdu.pcyły"... sprawa wyglądała tak, że jak to zwykle bywa z dobrymi "orginalnymi najaczkami", są one fenomenalnej wprost jakości i zrobione są z najwyższej jakości sztucznych badziewi jakie tylko świat widział i po paru miesiącach jest płacz i zgrzytanie zębów... kumpel mówi, że się nie da naprawić chyba, a ja mam takie powiedzenie, że "nie da, to się obcasa na czubku przykręcić"... (sorry, mam polot na pisanie dzisiaj ) a było to tak... dziury były po bokach, rozdarty materiał wierzchni i przetarcie podszewki... wyciąłem dwie łatki na oba buty, dopasowałem do spodu zachodzącego na cholewkę. rozdartą część lekko wzmocniłem taśmą nierozciągliwą, żeby mi się na maszynie nie rozjeżdżało no i jakoś to wygląda niby prosta rzecz, ale trzeba pamiętać, że czasem niewiele wystarczy, żeby but był jeszcze "do latania" Edited December 21, 2013 by veer-singh 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 I bardzo gitarra Nie wiem w jakim wieku jest Kolo, ale generalnie nastolatki potrafią takie buty zaprawić w 30 dni Obstawiam, że po naprawie będą trzymały dłużej niż świeżo po zakupie. Czasem jak ktoś pyta czy warto z tym iść do Szewca, z przekonaniem odpowiadam, że zarówno szwy jak i klejenia dobrego Majstra wytrzymają zdecydowanie dłużej niż oryginalne Ja to w ogóle część nowych butów obecnych na rynku przed dystrybucją w sklepach, zanosiłbym do Szewca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
veer-singh Posted December 21, 2013 Author Report Share Posted December 21, 2013 Ja to w ogóle część nowych butów obecnych na rynku przed dystrybucją w sklepach, zanosiłbym do Szewca no jak ja na półkach czasem ogladam to tez bym tak zrobił 2 lub 3 razy na miesiać robie reklamacje z CeCeCe, z Dajśmana i z salonu Adidas/Reebok, to włos mi się czasem na głowie jeży... buty kupione 3, 4 tygodnie wstecz, podeszwy nie ruszone nawet a już porozklejane, porozrywane, coś okropnego... ale przynajmniej jest co robić :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts