Jump to content

etui na aparat - pierwsza próba i fotorelacja

veer-singh
 Share

Recommended Posts

zaczynam zgłębiać tajniki pracy w skórze troszkę z innej strony, kaletnictwo a leatherworking jednak się trochę od siebie różnią i nigdy nie jest za późno żeby zacząć się dokształcać w zaciszu własnej pracowni :)

postanowiłem zrobić dopasowane etui, tudzież pokrowiec na aparat fot., z racji tego, że aparatem tym robiłem zdjęcia, więc musicie mi wierzyć na słowo, że pasuje jak ulał i jest bardzo wygodny ;) bardzo prosze fachowców o opinie, bo dopiero się wdrażam i nie zawsze wiem co robię od d*** strony ;) no to jedziemy....

napierw namoczoną ciepłą wodą skórkę 2mm potraktowałem modelatorem i kostką rymarską, celem jej zaokrąglenia w paru miejscach...

na zdjęciu jest efekt trzeciej próby... poprzednie dwie nie kwalifikują się absolutnie do pokazywania jej gdziekolwiek i komukolwiek w obawie przed nieoczekiwanymi reakcjami fizjologicznymi ...

P1040768.JPG

teraz bym to zrobił inaczej, no ale cóż, na błędach się człowiek uczy... odciąłem żądany kawałek, pociągnąłem 2 razy apretto mild bezbarwnym dla lekiego połysku i przygotowałem do szycia, nić 1mm slam... niestety nie użyłem ani wing dividera ani creasera do zaznaczenia linii cięcia i trochę nie wyszło równo... ale poprawiłem to później...

P1040773.JPG

napka do zamykania, i zszywamy zapięcie

P1040774.JPG

P1040775.JPG

P1040777.JPG

P1040778.JPG

dwie dziurki po bokach, metrowy rzemyk i można se takowy pokrowiec zawiesić gdzieś... na drzewie czy coś na przykład...

P1040779.JPG

malujemy krawędzie orly jasnobrązową

P1040780.JPG

i gotowe

P1040782.JPG

dziękuję za uwagę ;)

już niedługo relacja z szycia listonoszki z zamówienia :)

c.d.n...

Edited by veer-singh
  • Like 1