veer-singh Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 (edited) zaczynam zgłębiać tajniki pracy w skórze troszkę z innej strony, kaletnictwo a leatherworking jednak się trochę od siebie różnią i nigdy nie jest za późno żeby zacząć się dokształcać w zaciszu własnej pracowni postanowiłem zrobić dopasowane etui, tudzież pokrowiec na aparat fot., z racji tego, że aparatem tym robiłem zdjęcia, więc musicie mi wierzyć na słowo, że pasuje jak ulał i jest bardzo wygodny bardzo prosze fachowców o opinie, bo dopiero się wdrażam i nie zawsze wiem co robię od d*** strony no to jedziemy.... napierw namoczoną ciepłą wodą skórkę 2mm potraktowałem modelatorem i kostką rymarską, celem jej zaokrąglenia w paru miejscach... na zdjęciu jest efekt trzeciej próby... poprzednie dwie nie kwalifikują się absolutnie do pokazywania jej gdziekolwiek i komukolwiek w obawie przed nieoczekiwanymi reakcjami fizjologicznymi ... teraz bym to zrobił inaczej, no ale cóż, na błędach się człowiek uczy... odciąłem żądany kawałek, pociągnąłem 2 razy apretto mild bezbarwnym dla lekiego połysku i przygotowałem do szycia, nić 1mm slam... niestety nie użyłem ani wing dividera ani creasera do zaznaczenia linii cięcia i trochę nie wyszło równo... ale poprawiłem to później... napka do zamykania, i zszywamy zapięcie dwie dziurki po bokach, metrowy rzemyk i można se takowy pokrowiec zawiesić gdzieś... na drzewie czy coś na przykład... malujemy krawędzie orly jasnobrązową i gotowe dziękuję za uwagę już niedługo relacja z szycia listonoszki z zamówienia c.d.n... Edited December 21, 2013 by veer-singh 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 Mi się podoba, ale ja się nie znam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makowiec Posted December 23, 2013 Report Share Posted December 23, 2013 Bardzo fajne proste etui. Rzeczywiście masz taki cieniutki aparat...znaczy w sensie fotograficzny? Czy napa nie rysuje obudowy ? Ogólnie bardzo fajna robótka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
veer-singh Posted December 23, 2013 Author Report Share Posted December 23, 2013 tak, to jest malutki panasonic, dziadostwo straszne, ale pomyślałem, ze pocwiczę trochę na nim robienie takich dopasowanych etui... zagłębiam się w ten rodzaj rzemiosła ostatnio i kombinuję napa jest zabezpieczona od środka łatką z cieniutkiej skórki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts