Jump to content

Buty Lowa

Rolson49
 Share

Recommended Posts

Witam, jakiś czas temu kupiłem buty lowa elite mountain gtx. Kilka razy w nich się przeszedłem, żadnych długich marszów ani testowania ich w ciężkich warunkach bo uznałem że będą mi służyć tylko w zimie. Na początku zaimpregnowałem je jakimś tanim preparatem. Dziś w nich pierwszy raz chodziłem w śniegu i odezwało się sumienie, jak mam już takie buty to szkoda ich zniszczyć poprzez brak odpowiedniej pielęgnacji. I teraz pytanie do was, co powinienem kupić by je odpowiednio zabezpieczyć na zimę? Potrzebuje do nich szczotki? Na początku miałem kupić Nano Protector SAPHIR ale wolę się dopytać czy dobrze zrobię kupują to. Macie dla mnie jakieś wskazówki? 

To jest ten preparat którym na początku spryskałem buty. 

kaps_protector_do_obuwia_200_ml.jpg

Będę się do tego stosował. Mam jeszcze pytanko, liczmy że teraz te buty wyczyszczę tym preparatem a następnie zaimpregnuje. I za jaki czas mogę je znowu zaimpregnować? ten płyn do czyszczenia to co ile i kiedy stosować? Tylko jak będą buty brudne czy mogę np co dwa miesiące? Żeby teraz zaimpregnować buty środkiem który podałeś muszę jakoś usunąć ten stary preparat którym spryskałem pierwszy raz buty? Czy wystarczy że najpierw je wyczyszczę płynem i następnie zaimpregnuje?

liczmy że teraz te buty wyczyszczę tym preparatem a następnie zaimpregnuje. I za jaki czas mogę je znowu zaimpregnować?

Jak wyczujesz, zaobserwujesz, zdiagnozujesz, że jest taka potrzeba.

ten płyn do czyszczenia to co ile i kiedy stosować? Tylko jak będą buty brudne czy mogę np co dwa miesiące?

A jak 4 miesiące buty nie będą używane, to po co po 2 miesiącach czyścić :)

Jak wyżej - to kwestia obserwacji, wyczucia, sposobu użytkowania, warunków użytkowania ... itd.

Widzisz, że buty są brudne, a czyszczenie na sucho nie wystarcza, to moment, by wspomóc się Cleanerami.

Żeby teraz zaimpregnować buty środkiem który podałeś muszę jakoś usunąć ten stary preparat którym spryskałem pierwszy raz buty? Czy wystarczy że najpierw je wyczyszczę płynem i następnie zaimpregnuje?

Wystarczy wyczyścić i zaaplikować. Ale można też dać się naturalnie zetrzeć staremu preparatowi. No chyba, że kompletnie nie działa - wtedy nie ma na co czekać.