Popular Post veer-singh Posted December 2, 2013 Popular Post Report Share Posted December 2, 2013 (edited) witam po długiej przerwie dzisiaj pierwsza część foto relacji z nowego zamówienia, shopperka z motywem zebry. niestety tak byłem zaaferowany, że mi szablon wyszedł za pierwszym razem i nie musiałem nic poprawiać, że zapomniałem zdjęć porobić, ajj.... a to w sumie najciekawsze było, no ale trudno następną razą się nie zapomnę zamiar ogólnie był taki, aby czerń i biel przełamać jakimś akcentem intensywnym, więc doszliśmy z klientką do wniosku, że najlepszy byłby kolor czerwony i że można to zrobic na 3 sposoby: czerwone, grube dno, czerwony cienki (2cm) pasek kilka cm od dołu, lub czerwona biza na górze. wybraliśmy dół i bizę, nie będe bardzo rzucać się w oczy, ale dadzą trochę życia. skóra użyta do produkcji to: czarna - bydlęca 1,2mm zebra - końska z włosem 1mm czerwony spód - bydlęca naturalna, 2,5mm, dość sztywna zaczynamy więc od momentu gdy dwa największe elementy torby były już zszyte razem maszynowo, przód w zebrę i czarny tył. podkleiłem obydwa elementy wigofilem 80tką, bo ta zebra troszke przy wiotka była, to znacznie poprawiło sytuację. no to jadziem spód był tylko lekko podklejony żeby sprawdzić czy obwód góry się ładnie na nim układa. pierwotnym zamierzeniem nie było żadne szycie ręczne tutaj... ale, jak dostałem tą skórę z hurtowni, to stwierdziłem, że jest zbyt piekna, żeby tak po prostu ochycholić ją łaciarką. wziąłęm więc bevelera, groovera, slickera, dwie igły, szydło szablowe, czerwony slam 1mm, wykończyłem ten spód i stwierdziłem, że se przyszyję go ręcznie, będzie ładniejszy efekt pierwszy raz używałem rękawicy do szycia, przydatna rzecz, zwłaszcza jak trzeba czasem na oślep igłą namacać dziurkę tak więc szyłem... i szyłem... i jeszcze szyłem... aż żonka moja zadzwoniła koło 19 że skończyła pracę i stwierdziłem po 3 godzinach szycia, że i ja skończę na dzisiaj. nie duzo zostało, a z rana sobie nową muzyczkę do pracy przyniosę jutro i dokończę... przy Budgie i Purplach zawsze mi się dobrze pracuje teraz już niewiele zostało, ale to w następnym odcinku c.d.n... Edited December 2, 2013 by veer-singh 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted December 2, 2013 Report Share Posted December 2, 2013 Jak przeczytałem o czerwieni, to mi coś nie pasowało ... ale jak zobaczyłem fotki, to już widzę, że jest bardzo fajnie. No i doskonała decyzja z ręczną robotą! Myślę, że warto iść w tę stronę i podnosić wartość produktu Niech te Purple huczą tam jutro na maxa i dawaj resztę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
veer-singh Posted December 3, 2013 Author Report Share Posted December 3, 2013 Niech te Purple huczą tam jutro na maxa i dawaj resztę gitara to moje drugie imie szkoda tylko że ostatnio nie mam na nią czasu................ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SCHUSTER LESZNO Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 Extra projekt podoba mi śie skóra dobry materiał to połowa sukcesu moja żonka też szyje torebki teraz kopiuje taką co ma 50 lat na życzenie klientki sporo też sama projektuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skalpel Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 Klasa sam w sobie! Gratuluję i czekam na resztę! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
veer-singh Posted December 3, 2013 Author Report Share Posted December 3, 2013 już niedługo ciąg dalszy, niestety dzisiaj nie miałem czasu, za dużo innej pracy... ale Purple poczekają i jutro się za nią biorę na pewno dziekuję za opinie koledzy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
veer-singh Posted December 9, 2013 Author Report Share Posted December 9, 2013 zatem jedziemy dalej, druga i ostatnia część The Zebra Project dno zszyte w całości znowu mnie melanż porwał i zapomniałem zrobić zdjęć z robienia uszu... ale tak wyglądają gotowe nastepnym czerwonym akcentem miało być wszycie czerwonej lamówki na górze, zatem po przygotowaniu wszystkiego przystąpiłem do dopasowania jej. oczywiście wziąłem pod uwagę mniejszy obwód wewnętrzny. stwierdziłem, że nie będe bezpośrednio wszywał suwaka do lamówki, ale zrobię suwak troszkę wpuszczony w środek, to zwiekszy estetykę i troszke powiększy ładowność torby, chociaż z założenia i tak jest duża, ale kobitkom to miejsca nigdy nie za mało przyłozyłem jedno do drugiego - pasi kolejnym etapem było zrobienie podszewki, oczywiście wigofil, uzywam tego od zawsze, świetny, bardzo mocny materiał na podszewki. stwierdziłem, ze skoro klientka nie miała żadnych wymagań co do niej, to zrobię jedną duża kieszeń na suwak i 3 uchwyty na długopisy. później do podszewki przyszyłem jeszcze moje logo i torba gotowa! jutro idzie w świat a ja poproszę o dwa słowa podsumowania jak Wam się podobało. dziękuję za uwagę i zapraszam ponownie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted December 10, 2013 Report Share Posted December 10, 2013 Ja bardzo lubię takie tutoriale, bo to nieoceniona szansa dla mniej doświadczonych Kolegów na podejrzenie procesu. I za to SZACUN! Co do samej torby ... to jakby to powiedzieć ... no ja bym nie nosił, ale to chyba zrozumiałe hahaha Ale podglądające Panie już zielenieją z zazdrości Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
veer-singh Posted December 11, 2013 Author Report Share Posted December 11, 2013 no słuchaj, moja żona też stwierdziła, że ten czerwony ją, czekaj, czekaj... sCASUALował (słowotwórstwo mojej kobiety jest zdumiewające czasami;) ) ale cóż, klientce się podoba, takie było zyczenie i taki wyrób dostała ja tam lubię niecodzienne zamówienia, bo jak ktoś wie czego chce to aż się człowiekowi chce to robić, prosze mi uszyc tak i tak, z takiej skóry w takie wzorki - proszę bardzo! oby częściej takich klientek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arekaris Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 Torebka extra ,zapomniales tylko kieszonki na komore.......... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makowiec Posted January 6, 2014 Report Share Posted January 6, 2014 Świetnie wyszła. Fajna relacja z "work in progress". Mnie najbardziej zainteresował fragment z wszywaniem zamka. Osobiście mam zagwozdkę (chociaż pewnie to dziecinnie proste) jak dobrze wszyć zamek do torebki, którą właśnie próbuję dokończyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
veer-singh Posted January 6, 2014 Author Report Share Posted January 6, 2014 zapodaj temat, może coś wymyślimy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts