Przemysław Posted November 20, 2013 Report Share Posted November 20, 2013 (edited) Na wstępie, jako nowy forumowicz, chciałbym wszystkich powitać. Natrafiłem na forum poszukująć informacji o malowaniu butów. Po ostatniej zimie moje trzewiki ze skóry licowej były wopłakanym stanie więc postanowiłem się nimi zająć. W oryginale wyglądały tak: http://www.sklep.domeno.com.pl/products,trzewik,2298-br200. Na początek wykorzystałem mydło do butów, po wysuszeniu na prawidle buty są jasnobrązowe, szorstkie, z licznymi i dużymi przebarwieniami(niestety nie mam aktualnie aparatu) z tyłu została jeszcze część lakierowana na ciemno. Ciemne noski zostały zmyte i odsłoniły jeszcze jaśniejszą skórę pod nimi. Mam wrażenie że zmyła się z nich farba. Mimo przewertowania wielu artykułów na temat koloryzacji wciąż nie jestem do końca pewien co dalej z tym zrobić. Chciałbym uzyskać efekt zbliżonydo oryginalnego lub ewentualnie coś nieco ciemniejszego tak jak np. http://www.sklep.domeno.com.pl/products,trzewik,2077-br200. Planowałemużycie renomatu a następnie preparatu Tarrago Quick color. Noski jak widać są ciemniejsze - zastanawiam sięczy można ten efekt uzyskać poprzez nałożenie ciemnej pasty? Może zamiast Quick color lepiej zastosować balsam koloryzujący? pozdrawiam Przemek Edited November 20, 2013 by Przemysław Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted November 20, 2013 Report Share Posted November 20, 2013 Cześć Przemysław, Na początek zrób kilka fotek i pokaż może jaki jest stan obecny tych butów. Będzie zdecydowanie łatwiej coś zasugerować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwinto Posted November 20, 2013 Report Share Posted November 20, 2013 obawiam się że nie jest to skóra licowa lecz otwarta, ale by to stwierdzić jak pisze Stary Gumiak potrzebne są dobre fotki, czekamy więc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts