nie_problem Posted November 17, 2013 Report Share Posted November 17, 2013 Panowie, nie mam czasu za dużo szperać, a pewnie znacie się na rzeczy lepiej ode mnie. Właśnie zepsuł mi się TV Samsung LCD (wytrzymał 5 lat - mój Rubin ma już ze 30 i dalej gra). Co dziś warto kupić w 32 calach, by mieć spokój choćby przez 8 lat? Najlepiej z Wifi, by w czasem sobie jakiś film na youtube móc załączyć bez większej gimnastyki Macie jakieś sugestie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted November 17, 2013 Report Share Posted November 17, 2013 Budżet 1000pln ? Weź se odpuść to WiFi w tv bo znasz lepsze rozwiązanie . http://allegro.pl/telewizory-led-73167?string=32+cale&price_to=1000&price_enabled=1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted November 17, 2013 Author Report Share Posted November 17, 2013 No to co aukcje oferują to widzę. A lepsze rozwiązania, bywają czasem zawodne - wtedy dobrze mieć wbudowaną opcję Zastanawiałem się co właściwie znaczy telewizor w WiFi - idę poczytać na temat, bo człowiek jednak głupi jest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted November 17, 2013 Report Share Posted November 17, 2013 Poczytaj poczytaj . To WiFi jest dokładnie tym samym ( taki przerost treści dla klienta mało zakumanego zwyczajnie) . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makowiec Posted November 17, 2013 Report Share Posted November 17, 2013 @nie_problem, a co się stało? Moze da się zreanimować? Co się dokładnie stało? Jeśli mówisz, że zepsuł się po 5 latach, to ewidentnie Planned Obsolescence. Pewnie kondensatory wyzionęły ducha i spuchły. Wymiana nie jest droga, ale musisz oddać do jakiegoś serwisu RTV. Zrobią, zapłacisz ze dwie stówy i będzie gitara. No chyba, że chcesz usilnie wydać kolejne 1000 -1500 PLN, a całkiem dobry TV wywalić na śmieci. Pamietaj nie rozbij tylko panelu, bo wtedy rzeczywiście będzie do d***y i nikt go juz sobie nie naprawi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted November 17, 2013 Author Report Share Posted November 17, 2013 No chyba jeszcze spróbuję właśnie z serwisem, bo sam to rozwalę go prędzej o ścianę Obawiam się jedynie, że wywalę 200-300 PLN, a za kolejnych kilka miesięcy znowu coś się skopci. Odbiornik po włączeniu nie pokazuje obrazu. Jest dźwięk, ale nie ma wizji. Czasem włącza i wyłącza się kilka razy, jakby się rozpędzał Matryca zmienia się, więc całkiem nie siadło, ale obrazu nie ma. Dopiero po ok. godzinie i 7-8 wyłączeniach i włączeniach zaskakuje i wtedy już gra. Ale czuję, że długo tak nie pociągnie, bo ten okres rozgrzewania się jest coraz dłuższy i niedługo żeby mecz wieczorem obejrzeć, będę musiał budzić się o 4:00 rano i rozgrzewać sprzęt Mam drugi taki sam mały, ale ten siadł po 3 latach - jednak tam wydaje mi się, że małolat trzasnął nim jak go przenosił. Serwis stwierdził, że naprawa będzie droższa niż nowy egzemplarz, więc i tu nie robię sobie nadziei. Ale może faktycznie spróbuję w wolnej chwili podjechać gdzieś. Dzięki za sugestię Maq! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makowiec Posted November 17, 2013 Report Share Posted November 17, 2013 To zanim siądzie na cacy zanieś do serwisu, bo kondensatory elektrolityczne odchodzą jeden po drugim i gotowe przepalić płytkę. Co prawda każdy z nich kosztuje ok. 3 PLN, ale jeśli nie wiesz jak i nie masz dobrego sprzętu, to nie kombinuj. Góra 200 stówki naprawa. Jeśli to TO. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted November 17, 2013 Author Report Share Posted November 17, 2013 Jak bogackiego, nie mam kiedy ... ale wykorzystam może latorośl. Jak chce grać w Fifę, to niech się zaangażuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted November 17, 2013 Report Share Posted November 17, 2013 7 8 razy to nie tak wiele ... Kiedyś miałem WSK-ę - nogę trzeba było mieć mocną A może młody sugeruje (dywersją) wymianę ? Zawsze jest na kogo zwalić - świat jest przez to piękniejszy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorzps Posted November 17, 2013 Report Share Posted November 17, 2013 "Makowiec" dobrze prawi, też myślę, że to elektrolity. Całkiem podobny objaw miałem ze swoim tv, był padł kondensator zaraz na wejściu zasilacza. Jeśli serwis nie będzie chciał szukać usterki, najlepiej wymienić wszystkie elektrolity w zasilaczu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grucha Posted December 6, 2013 Report Share Posted December 6, 2013 Osobiście polecam wybrać spośród telewizorów marki LG, posiadam takowe zarówno w domu jak i biurze i póki co nie mam im nic do zarzucenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted December 6, 2013 Author Report Share Posted December 6, 2013 Ja głupi znowu kupiłem Samsunga na przełamanie złej passy (2 już zepsułem)... nic wniosków nie wyciągam No, ale na razie gra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makowiec Posted December 6, 2013 Report Share Posted December 6, 2013 Licz od dnia zakupu 5 do 6 lat....hahahahahahha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted December 6, 2013 Author Report Share Posted December 6, 2013 Na bank tak będzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Viper Posted February 5, 2014 Report Share Posted February 5, 2014 Telewizory generalnie teraz robione są tak, żeby wytrzymały okres gwarancji. Później się już psują, żeby kupić nowy. Nie życzę Ci źle, ale jestem tego po prostu świadom. Żeby cię pocieszyć, sam ostatnio kupowałem, padło na pewną japońską firmę Zobaczymy, ile wytrzyma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted February 5, 2014 Author Report Share Posted February 5, 2014 Zainteresowanym mogę już trochę poopowiadać. Generalnie nie jest źle, ale: - kolory jakieś takie przymulone, albo za jaskrawe i nie mam cierpliwości się już z tym bawić - smart TV w tym to trochę nieporozumienie, choć nie korzystam specjalnie z tego - wolno to idzie, a żeby na youtube coś obejrzeć, to trzeba się nagimnastykować ze 20 minut - także totalna porażka i jak się chce coś bezstresowo obejrzeć, to trzeba i tak laptopa lub inne ustrojstwo podłączyć - pilotem trzeba dobrze wycelować, by trafić Również totalna porażka Reszta to same plusy, ale żeby wypunktować to jakoś nic mi do głowy nie przychodzi No na razie działa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Bonifacy Posted December 30, 2017 Report Share Posted December 30, 2017 Najlepiej byłoby ustawić obok siebie kilka takich telewizorów i porównać. Ale taki test jest raczej nie do przeprowadzenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts